Mini zoom tečaj peke kruha z drožmi + BREZPLAČNO DROŽI RUDL (22.-24. oktober 2021)
55,00  V košarico

Mini zoom tečaj peke kruha z drožmi + BREZPLAČNO DROŽI RUDL (22.-24. oktober 2021)

55,00 

*ZADNJA LETOŠNJA IZVEDBA MINI ZOOM TEČAJA PEKE KRUHA Z DROŽMI* – VIDEOTEČAJ Z VIRTUALNO PODPORO LAHKO TUDI PODARIŠ 😊

V času do 18. 10. 2021 ponujam zakup mesta na mini zoom drožtečaju prvih korakov droženja in peke prvega drožhlebčka.

Ob nakupu svojega mesta prejmeš še BREZPLAČNO moje droži Rudla (močne in stabilne ter pripravljene za peko).

Tečaj poteka prek aplikacije ZOOM na telefonu ali računalniku in v zaprti FB-skupini z mojo virtualno podporo v času trajanja tečaja – v udobju tvojega doma. 

 

Varen nakup

 

Kako bo potekal tečaj?

  • 1. dr(o)ženje v živo prek zooma v petek: skupaj aktiviramo Rudla, se pogovorimo, kaj droži sploh so, o skrbi zanje, sos-koraku, če se ti slučajno zakislijo (tako boš vedno vedel,  kakšne so zdrave in aktivne droži).
  • v soboto zjutraj: sami ponovno nahranite Rudla, da bo v res dobri formi za zames kruha, puhast in mehurčkast.
  • 2. dr(o)ženje v živo prek zooma v soboto: zamesimo ta belega pšeničnika, nahranimo ostanek droži, se pogovorimo, kako namnožimo večjo količino droži, kako shraniti droži v hladilnik, koliko droži potrebujemo za peko. S teboj pa delim tudi svoj urnik hranjenja droži – tako tvoja peka z drožmi postane zares lahkotna in preprosta.
  • 3. dr(o)ženje v živo prek zooma v soboto: preverimo, kako je testo vzhajalo, nato ga oblikujemo, se pogovorimo, koliko časa ga pustimo na sobni temperaturi, potem ga damo v hladilnik – v tem koraku izveš vse, da si boš peko z drožmi lahko čudovito umestili v svoj vsakdan.
  • 4. dr(oženje) v živo prek zooma v nedeljo: zjutraj najprej preverimo, ali je testo primerno vzhajano (izveste, kateri so znaki vzhajanosti) in primerno za peko. Pripravimo se na peko. Tukaj s teboj delim, zakaj moramo testo zarezati, kako ga zarezati in tudi kdaj ne.
    Prav tako prejmeš navodila, kako ga spečemo v pečici, da bo imel kruhec hrustljavo skorjico in sočno sredico.
  • 5. dr(o)ženje v živo prek zooma v nedeljo: se pogovorimo, kdaj je kruh pečen, kako ga hladimo, kako ga shranimo ter naredimo še kratek povzetek vsega.
    Na koncu pa te čaka še majhno presenečenje 😊

 

 

Kaj vse potrebuješ za sodelovanje?

Poleg delujočega interneta, računalnika ali telefona, aplikacijo ZOOM, pečice ter poguma in dobre volje potrebujete za udeležbo na mini drožtečaju še … 

 

  • 1 kg bele pšenične moke (tip 500, priporočam z vsaj 11 % beljakovin; preverjeno dobra je SPAR natur pur Univerzalna moka),
  • sol in vodo,
  • posodo s pokrovom, ki tesni (ali pa plastično folijo, da ovijete, ali pa drožkapo),
  • kuhalnico ali žlico, kakšno spatulo (drožšpohtl),
  • če imate košarico za vzhajanje, super, če ne, uporabite prejšnjo posodo s pokrovom, ki ste jo umili ali pa večje cedilo na nogicah (tukaj bomo vzhajali svoj kruhec),
  • bombažno servieto (naj ne bo oprana z mehčalcem; razen če želite vonj travniških cvetlic 😊,
  • pladenj od pečice (2 sta, eden višji, eden nižji)
  • drožič oziroma zelo oster nož/škarje ali britvico (tisto moško),
  • 2 steklena kozarčka s pokrovom do 400 ml (droži pa dobite po pošti pravočasno).