VIRTUALNI ZOOM TEČAJ PEKE KRUHA Z BREZGLUTENSKIMI DROŽMI
Prvi koraki v svet droženja in peka tvojega prvega brezglutenskega drožhlebčka z mojstrico drožopeke Anito Šumer …
Kar v udobju tvojega doma!
2 dni, sobota, 30. 9., in nedelja, 1. 10. 2023 (več podrobnosti v urniku spodaj)
Povezavo do delavnice in vse ostale informacije prejmeš prek e-mail sporočila dan pred dogodkom.
ZADNJI V LETOŠNJEM LETU 2023!
VIRTUALNI ZOOM TEČAJ PEKE KRUHA Z BREZGLUTENSKIMI DROŽMI
Prvi koraki v svet droženja in peka tvojega prvega brezglutenskega drožhlebčka z mojstrico drožopeke Anito Šumer …
Kar v udobju tvojega doma!
2 dni, sobota, 30. 9., in nedelja, 1. 10. 2023 (več podrobnosti v urniku spodaj)
Povezavo do delavnice in vse ostale informacije prejmeš prek e-mail sporočila dan pred dogodkom.
ZADNJI V LETOŠNJEM LETU 2023!
KOMU JE TEČAJ NAMENJEN?
Ta tečaj je primeren zate, če se:
- se spopadaš z zdravstvenimi težavami, ki ti preprečujejo uživanje glutena (celiakija, alergija, intoleranca na gluten, težave s ščitnico, khronova bolezen ipd.),
- če se odločaš za drugačen življenjski slog ali dieto, ki gluten črta s seznama sestavin,
- če se je moral kdo od tvojih družinskih članov odpovedati glutenu,
- če si želiš izpopolniti znanje o drožeh in peki z drožmi in jo povzdigniti na višji nivo.
KOMU JE TEČAJ NAMENJEN?
Ta tečaj je primeren zate, če se:
- se spopadaš z zdravstvenimi težavami, ki ti preprečujejo uživanje glutena (celiakija, alergija, intoleranca na gluten, težave s ščitnico, khronova bolezen ipd.),
- če se odločaš za drugačen življenjski slog ali dieto, ki gluten črta s seznama sestavin,
- če se je moral kdo od tvojih družinskih članov odpovedati glutenu,
- če si želiš izpopolniti znanje o drožeh in peki z drožmi in jo povzdigniti na višji nivo.

KAJ DOBIŠ V TEČAJU?
- 5 interaktivnih Zoom javljanj, razpetih čez vikend, kjer bo zajet celoten proces priprave kruha z brezglutenskimi drožmi.
- DARILO; DEKLARIRANO BREZGLUTENSKI PAKET V VREDNOSTI 25 € (ajdove brezglutenske droži, pol kg brezglutenske moke - ajdove, indijski trpotec + brezplačna poštnina). Podjetje MOKCA zagotavlja 100-% brezglutenske izdelke.
- Informacije in osnove o tem, kaj brezglutenske droži so, kako jih narediti in kako z njimi peči.
- Ostala drožasta darilca in BONUS RECEPT za bg-drožalinke.
- Dostop do zaprte Facebook skupine s podporo v času trajanja tečaja, posnetki so na voljo še 7 dni po koncu tečaja.
- Anitina podpora in nasveti za uspešno peko v tvojem domu.
KAJ DOBIŠ V TEČAJU?

- 5 interaktivnih Zoom javljanj, razpetih čez vikend, kjer bo zajet celoten proces priprave kruha z brezglutenskimi drožmi.
- DARILO; DEKLARIRANO BREZGLUTENSKI PAKET V VREDNOSTI 25 € (ajdove brezglutenske droži, pol kg brezglutenske moke - ajdove, indijski trpotec + brezplačna poštnina). Podjetje MOKCA zagotavlja 100-% brezglutenske izdelke.
- Informacije in osnove o tem, kaj brezglutenske droži so, kako jih narediti in kako z njimi peči.
- Ostala drožasta darilca in BONUS RECEPT za bg-drožalinke.
- Dostop do zaprte Facebook skupine s podporo v času trajanja tečaja, posnetki so na voljo še 7 dni po koncu tečaja.
- Anitina podpora in nasveti za uspešno peko v tvojem domu.
ZAKAJ IZBRATI TA TEČAJ?
In prednosti brezglutenske peke z drožmi.
- trgovinski kruh je neokusen in ima polno dodatkov (veliko škroba, celuloze, različnih gostil) - na tečaju se naučiš speči kruh iz čiste moke (deklarirano BG-prosene brez ostalih primesi in čudnih sestavin)
- brezglutenski kruh se drobi - to se z drožmi ne zgodi, rezultat je lepo mehak in prožen kruh
- droži ti ne uspejo - brez skrbi, v paketu, ki ga prejmeš na dom, imaš vključene močne brezglutenske droži
- po običajnem kruhu te napenja in imaš občutek obteženosti - ker je kruh z drožmi fermentiran, je laže prebavljiv, vsebuje pa samo 4 sestavine, ki so povsem naravne
- Prihranjena ti je pot na delavnico, saj se v udobju svojega doma v 5 zoom srečanjih naučiš skrbeti za droži in speči svoj prvi brezglutenski kruh iz preverjenih sestavin.
- brez skrbi, da bi prišlo do kontaminacije z ostalimi sestavinami na delavnicah v živo - ta delavnica je ustvarjena, kot da bi drožili v živo, vendar smo vseeno na varni razdalji in v svojih kuhinjah.
KER BO TO ZADNJI TEČAJ BREZGLUTENSKE PEKE V ŽIVO LETOS!
URNIK
Sobota, 30. 9. ob 8.00
Nahranimo svoje droži in se naučimo skrbeti zanje.
Sobota, 30. 9. 2023, ob 13.00
Zamesimo testo ter se spoznamo z različnimi vrstami bg-moke.
Sobota, 30. 9. 2023, ob 18.00
Preverimo, kdaj je testo pripravljeno za naslednji korak, in ga oblikujemo.
Nedelja, 30. 9. 2023, ob 8.00
Naučimo se, kdaj je testo dovolj vzhajano, ga zarežemo in pečemo.
Nedelja, 1. 10. 2023, ob 9.30
Povzetek in presenečenje.
sem Anita Šumer in sem navdušena drožomanka, avtorica več mednarodno nagrajenih kuharskih knjig in pekovka z drožmi že več kot 10 let. Moje poslanstvo je peko z drožmi popeljati v čim več domov na enostaven in lahkoten način, ki ti ne vzame veliko časa in truda.
Tečaj je ekskluzivne narave in bo izveden samo v tem letnem obdobju.
Tečaj je primeren prav za vse, tako za začetnike pri peki z brezgutenskimi drožmi, kot tudi tiste, ki ste že pravi drožmojstri in mojstrice , a potrebujete malo dodatnih nasvetov.
ZAKAJ TI PRIPOROČAM KRUH Z BREZGLUTENSKIMI DROŽMI?
Kruh z drožmi je veliko boljši ter bolj zdrav od tistega z navadnim kvasom.
Vseeno pa tudi ta vsebuje gluten in predstavlja velik problem ljudem, ki imajo težave s ščitnico, glutensko preobčutljivostjo, alergijo na pšenico, bolnikom s celiakijo.
Večina pekovskih izdelkov iz pekarn ali trgovin vsebuje gluten, ki ga najdemo v zrnih pšenice, ječmenu, rži, piri in kamutu. Oves v prehrani bolnikov s celiakijo ni priporočljiv.Gluten pa vsebujejo tudi različni piškoti, pecivo in druga živila. Običajno sedaj trgovine že ponujajo brezglutenska živila, vendar so ta precej draga ali pa vsebujejo ostale nezdrave sestavine.
Peka kruha je lahko zelo enostavna. Ne glede na to, ali glutena ne uživaš zaradi celiakije, je mogoče celiakaš tvoj družinski član ali pa se enostavno samo boljše počutiš brez uživanja glutena … nič ni boljšega od doma pečenega kruha, saj točno veš, kaj vse se skriva v njem.


ZAKAJ TI PRIPOROČAM KRUH Z BREZGLUTENSKIMI DROŽMI?
Kruh z drožmi je veliko boljši ter bolj zdrav od tistega z navadnim kvasom.
Vseeno pa tudi ta vsebuje gluten in predstavlja velik problem ljudem, ki imajo težave s ščitnico, glutensko preobčutljivostjo, alergijo na pšenico, bolnikom s celiakijo.
Večina pekovskih izdelkov iz pekarn ali trgovin vsebuje gluten, ki ga najdemo v zrnih pšenice, ječmenu, rži, piri in kamutu. Oves v prehrani bolnikov s celiakijo ni priporočljiv.Gluten pa vsebujejo tudi različni piškoti, pecivo in druga živila. Običajno sedaj trgovine že ponujajo brezglutenska živila, vendar so ta precej draga ali pa vsebujejo ostale nezdrave sestavine.
Peka kruha je lahko zelo enostavna. Ne glede na to, ali glutena ne uživaš zaradi celiakije, je mogoče celiakaš tvoj družinski član ali pa se enostavno samo boljše počutiš brez uživanja glutena … nič ni boljšega od doma pečenega kruha, saj točno veš, kaj vse se skriva v njem.



Zgoraj omenjeno DEKLARIRANO BREZGLUTENSKO DARILO ti pošlje moj čudovit poslovni partner – trgovina Mokca.
V njihovi trgovini velja tudi posebna koda za vse drožomane in drožomanke. DROŽINA5 za 5 % popusta za nakupe do 31. 10. 2023.
Zgoraj omenjeno DEKLARIRANO BREZGLUTENSKO DARILO ti pošlje moj čudovit poslovni partner – trgovina Mokca.
V njihovi trgovini velja tudi posebna koda za vse drožomane in drožomanke. DROŽINA5 za 5 % popusta za nakupe do 31. 10. 2023.
