VIRTUALNI TEČAJ PEKE POTICE Z DROŽMI
Brez strahu in skrbi pripravi najbolj slastno, sočno in mehko potico z drožmi!
+ BONUS RECEPT: makov nadev, bolj lahkoten za prihajajočo pomlad
+ BONUS RECEPT: veganska potica z veganskim nadevom
28. 3. 2023 ob 19:00 prek platforme Zoom
Povezavo do delavnice in vse ostale informacije prejmeš prek e-mail sporočila dan pred dogodkom.
KOMU JE TEČAJ NAMENJEN?
Ta tečaj je primeren za vse, ki:
- se želijo letos lotiti peke potice z drožmi kar doma (točno veš, katere sestavine uporabiš, domači so še slajši, kuhinja pa bo noro dišala),
- si želijo, da je vsak korak jasen in da so navodila podana na čim bolj enostaven in razločen način,
- želijo speči mehko potico s sočnim nadevom in božanskim okusom,
- se želijo spoznati s sladkim drožastim nastavkom,
- lažje kot receptom iz knjig sledijo praktičnim video navodilom,
- si želijo med demonstracijo tudi kaj vprašati in tako izvedeti najslajše ''skrivnosti'' in nasvete.






KAJ DOBIŠ V TEČAJU?
- približno uro dolgo interaktivno predavanje drožmojstrice Anite Šumer, kjer bo zajet celoten proces priprave potice, ki VEDNO USPE
- natančna navodila in demonstracija procesa priprave potice, od mešanja sestavin do ustvarjanja nadeva in peke
- znanje in izkušnje ter trike in napotke iz 10 let drožprakse
- možnost postavljanja vprašanj, na katera bo Anita z veseljem odgovorila
- BONUS: razlaga o tem, kaj je drožni sladki nastavek in kako ga uporabljati
- BONUS: recept za makov nadev
- BONUS RECEPT: recept za vegansko potico in veganski nadev
Za pripravo potice z drožmi potrebuješ že aktivne droži. V kolikor jih nimaš, ni problema. Moje suhe droži lahko naročiš TUKAJ. Takoj jih lahko aktiviraš in začneš s peko z drožmi.
KAJ VSE IZVEŠ V TEČAJU?
UVOD in SESTAVINE
Zaupam ti, kaj vse bom prikazala v tem zoom tečaj, katere sestavine in pripomočke potrebuješ in kako se organiziraš
SLADKI DROŽNI NASTAVEK ali NAVADNE DROŽI?
Za drožpotico potrebuješ sladki drožni nastavek. Zaupam ti, kako ga pripraviš iz navadnih droži.
ZAMES
Prikažem pravilne postopek in pravilen vrstni red zamesitve sestavin. Razložim, na kaj moramo res paziti pri zamesu obogatenega testa. S tabo delim veganski in običajen recept za testo.
VZHAJANJE
Izveš vse potrebne informacije o vzhajanju obogatenega testa (koliko časa vzhajamo testo, za koliko naj naraste) ter ostale trike in nasvete.
VSE O NADEVU
Kakšen naj bo nadev, da bo ravno prav mazav, kaj narediti, če je preredek/pregost.
S teboj podelim recept za makov nadev. Tudi v veganski izvedbi. In seveda recept za klasični orehov nadev.
VALJANJE IN ZVIJANJE
Odgovorim ti na najpogostejša vprašanja pri peki potice: kako primerno razvaljati in določiti dolžino razvaljanega testa glede na potičnik ter glede na to, koliko zavojev želimo. Tvoja potička bo prava lepotička.
KONČNO VZHAJANJE
Dotaknili se bomo skrbi za pravilno vzhajanje potice + vsi triki in nasveti.
PEKA IN HLAJENJE POTICE
Zaupam ti, kako pomembna je pravilna temperatura pečice, kdaj je potica primerno vzhajana, kaj narediti, da se ne razpoči in kako dolgo jo pečemo.
UŽIVANJE
Najpomembnejši in najslajši del. Želim ti mirne in prijetne velikonočne praznike s slastno domačo potico.
Že pečeš z drožmi in želiš pri svoji drožopeki narediti korak naprej?
Si želiš pripraviti najbolj tradicionalno slovensko sladico?
Tudi, če priprava potice še ni prišla na vrsto pri tebi doma, ti bo s pomočjo jasnih in glasnih 😉 navodil ZAGOTOVO USPELO, saj bom s teboj delila vse svoje znanje iz več 10 let izkušenj.
Izdala ti bom tudi vse trike in skrivnosti, ki poskrbijo, da potica VEDNO USPE, je slastna, nadev pa sočen.
Pripravo potice in drugih drožbrot se seveda lahko lotiš tudi s pomočjo receptov, ki jih najdete tako v knjigi Drožomanija kot v njenem nadaljevanju, v Slani in sladki drožomaniji.
A ker skoraj vsak dan dobivam veliko vprašanj in ker je nekatere postopke lažje pokazati v živo, sem se odločila, da pred letošnjimi velikonočnimi prazniki pripravim spletni tečaj, kjer bomo enkrat za vselej opravili z vsemi drožzagatami pri peki potice.
Zaupala ti bom celoten proces priprave potice – od prvega do zadnjega koraka: navodila bodo TAKO JASNA IN PREPROSTA, da ti bo potica zagotovo uspela, pokazala pa ti bom tudi vse svoje drožfinte in sproti odgovarjala na vsa vaša vprašanja.
Tečaj je ekskluzivne narave in bo izveden samo v tem letnem obdobju.
Tečaj je primeren prav za vse, tako za začetnike pri peki z drožmi, kot tudi tiste, ki ste že pravi drožmojstri in mojstrice , a potrebujete malo nasvetov glede sladke peke z drožmi in glede peke potice.
ZAKAJ JE POTICA Z DROŽMI BOLJŠA?
Potica z drožmi je preprosto bolj okusna in bolj zdrava.
- Je lahko prebavljiva (po njej ne bo napihnjenosti in ti ne bo obležala v želodcu)
- je drožastično okusna in testo je puhasto mehko (resnično te bo navdušila).

VIRTUALNI TEČAJ PEKE POTICE Z DROŽMI
Brez strahu in skrbi pripravi najbolj slastno, sočno in mehko potico z drožmi!
+ BONUS RECEPT: makov nadev, bolj lahkoten za prihajajočo pomlad
+ BONUS RECEPT: veganska potica z veganskim nadevom
28. 3. 2023 ob 19:00 prek platforme Zoom
Povezavo do delavnice in vse ostale informacije prejmeš prek e-mail sporočila dan pred dogodkom.
KOMU JE TEČAJ NAMENJEN?
Ta tečaj je primeren za vse, ki:
- se želijo letos lotiti peke potice z drožmi kar doma (točno veš, katere sestavine uporabiš, domači so še slajši, kuhinja pa bo noro dišala),
- si želijo, da je vsak korak jasen in da so navodila podana na čim bolj enostaven in razločen način,
- želijo speči mehko potico s sočnim nadevom in božanskim okusom,
- se želijo spoznati s sladkim drožastim nastavkom,
- lažje kot receptom iz knjig sledijo praktičnim video navodilom,
- si želijo med demonstracijo tudi kaj vprašati in tako izvedeti najslajše ''skrivnosti'' in nasvete.






KAJ DOBIŠ V TEČAJU?
- približno uro dolgo interaktivno predavanje drožmojstrice Anite Šumer, kjer bo zajet celoten proces priprave potice, ki VEDNO USPE
- natančna navodila in demonstracija procesa priprave potice, od mešanja sestavin do ustvarjanja nadeva in peke
- znanje in izkušnje ter trike in napotke iz 10 let drožprakse
- možnost postavljanja vprašanj, na katera bo Anita z veseljem odgovorila
- BONUS: razlaga o tem, kaj je drožni sladki nastavek in kako ga uporabljati
- BONUS: recept za makov nadev
- BONUS RECEPT: recept za vegansko potico in veganski nadev
Za pripravo potice z drožmi potrebuješ že aktivne droži. V kolikor jih nimaš, ni problema. Moje suhe droži lahko naročiš TUKAJ. Takoj jih lahko aktiviraš in začneš s peko z drožmi.
Že pečeš z drožmi in želiš pri svoji drožopeki narediti korak naprej?
Si želiš pripraviti najbolj tradicionalno slovensko sladico?
Tudi, če priprava potice še ni prišla na vrsto pri tebi doma, ti bo s pomočjo jasnih in glasnih 😉 navodil ZAGOTOVO USPELO, saj bom s teboj delila vse svoje znanje iz več 10 let izkušenj.
Izdala ti bom tudi vse trike in skrivnosti, ki poskrbijo, da potica VEDNO USPE, je slastna, nadev pa sočen.
Pripravo potice in drugih drožbrot se seveda lahko lotiš tudi s pomočjo receptov, ki jih najdete tako v knjigi Drožomanija kot v njenem nadaljevanju, v Slani in sladki drožomaniji.
A ker skoraj vsak dan dobivam veliko vprašanj in ker je nekatere postopke lažje pokazati v živo, sem se odločila, da pred letošnjimi velikonočnimi prazniki pripravim spletni tečaj, kjer bomo enkrat za vselej opravili z vsemi drožzagatami pri peki potice.
Zaupala ti bom celoten proces priprave potice – od prvega do zadnjega koraka: navodila bodo TAKO JASNA IN PREPROSTA, da ti bo potica zagotovo uspela, pokazala pa ti bom tudi vse svoje drožfinte in sproti odgovarjala na vsa vaša vprašanja.
Tečaj je ekskluzivne narave in bo izveden samo v tem letnem obdobju.
Tečaj je primeren prav za vse, tako za začetnike pri peki z drožmi, kot tudi tiste, ki ste že pravi drožmojstri in mojstrice , a potrebujete malo nasvetov glede sladke peke z drožmi in glede peke potice.
ZAKAJ JE POTICA Z DROŽMI BOLJŠA?
Potica z drožmi je preprosto bolj okusna in bolj zdrava.
- Je lahko prebavljiva (po njej ne bo napihnjenosti in ti ne bo obležala v želodcu)
- je drožastično okusna in testo je puhasto mehko (resnično te bo navdušila).
