Komplet Rudl + drožič

52,90  DDV vključenSave 52,90 

Komplet dveh drožastičnih pripomočkov, ki ti bodo olajšali začetek tvoje peke z drožmi. Komplet je primeren tako za začetnike, kot tudi za tiste, ki si želite popestriti peko.

Rudl – oblika droži, ki sem jih pripravila po postopku dehidracije oziroma izsušitve. So deloma suhe droži, ki se iz praktične vrečice z malo vode in moke prelevijo v čisto tvoje aktivne droži. Hitro postanejo mehurčkaste in puhaste z vonjem po mlečnem kefirju ali jogurtu, ki jih lahko uporabimo pri peki.

Drožič – nož za zarezovanje in krašenje, ki ti bo olajšal zarezovanje in krašenje, njegova uporaba pa je precej varnejša od navadne britvice,

SUHI RUDL

13,00 

Na zalogi

Komplet Rudl + drožič

Komplet je primeren za glutensko ali brezglutensko peko.

Suhe droži Rudl

S pomočjo delno suhega Rudla – mojih droži – lahko pričneš drožiti takoj.
Na tak način ti je prihranjenih nekaj dni (in morda živcev, če ti prvič ne uspejo, meni namreč niso), ki jih potrebuješ pri pripravi svojih prvih droži.

Na embalaži so slikovna navodila, kako Rudla aktiviraš doma. Priporočam, da to storiš hitro po prejemu.
Potem si le še korak stran od svojega prvega kruha ali druge drožbrote.

Malce več drožastičnih zanimivosti o Rudlu in drožeh

Rudl je ime mojim drožem in je odgovoren za ves kruh ter slane in sladke drožbrote, ki pridejo izpod mojih rok.
Obiskal je že veliko gospodinjstev po Sloveniji, domuje pa tudi v prvi knjižnici droži na svetu – v mestecu St. Vith v Belgiji.
Droži so povsem preprosta mešanica moke in vode, ki začne vreti in fermentirati. Suhi Rudl je le oblika droži, ki sem jih pripravila po postopku dehidracije oziroma izsušitve.
Suhi Rudl so deloma suhe droži, ki se iz praktične vrečice z malo vode in moke prelevijo v čisto tvoje aktivne droži. Suhe droži hitro postanejo mehurčkaste in puhaste z vonjem po mlečnem kefirju ali jogurtu.

Drožič

Izjemno lepo izdelano orodje, ki ne sme manjkati v tvoji kuhinji.

Njegove odlike:

  • nastavljivo rezilo po dolžini,
  • rezilo lahko shranimo v držalo,
  • rezilo lahko zamenjamo brez pripomočkov,
  • odličen za zarezovanje testa,
  • skozi luknjico ga lahko obesimo v kuhinji in ga nikoli ne izgubimo izpred oči,
  • razvito, oblikovano in izdelano v Sloveniji – iz slovenskega lesa.

Drožič boš uporabljal/-a za zarezovanje in okraševanje kruha.