V domači pečici imate na voljo več možnosti za ustvarjanje pare:
1) Uporabite posodo s pokrovom, običajno litoželezno, ki dobro akumulira toploto. Tudi emajlirana posoda po mojih izkušnjah to delo dobro opravi. Oba tipa posode grejte skupaj s pečico vsaj 45 minut.
2) Če pečete v pekaču, na glinasti ali jekleni plošči ali večje količine naenkrat, 15 minut preden boste testo dali v pečico, postavite vanjo še en manjši pekač, v katerega boste vrgli nekaj kock ledu ali vlili vrelo vodo, ko boste testo dali v pečico.
3) V manjši pekač dajte vulkansko kamenje, grejte ga skupaj s pečico. Ko daste vanjo testo, na kamenje zlijte vrelo vodo.
4) Če imate kakšen globlji pekač, ga lahko poveznete čez testo.
5) Vlago lahko v pečico dovajate tudi s pršilko. Sama pogosto uporabim kar tisto majhno, ki je namenjena pršenju rož.
6) Pred peko poškropite površino testa ali pa jo z mokrimi rokami navlažite. To običajno ni dovolj, je pa bolje kot nič.
7) Uporabite pečico z dodatkom pare, ki bo samodejno poskrbela za primerno količino pare v pečici.
Po 15 minutah peke s paro odstranite pokrov ali pladenj z vodo, da se lahko skorjica lepo zapeče.
Če želite mehkejšo skorjico, pustite paro v pečici dalj časa.
Če testo vsebuje veliko sladkorja, masla, jajc (brioš, potica, rogljički ipd.), para ni potrebna.