
Okrasi svoj kruh v moji družbi!
Z edinstveno ponudbo:
Kniga Umetnost Krašenja Kruha in Šabona + DARILO: ZOOM Tečaj
Srečanje v živo! V soboto, 29. 1. 2022, ob 10.00
55 € namesto 75 €
224 strani
220 fotografij
20 prikazov krašenja
dostop do 25 videovsebin
Knjiga UMETNOST KRAŠENJA KRUHA je nastajala najdlje. Imela sem jo v mislih že pri pisanju 1. knjige Drožomanija, ki je izšla že 2017. Čeprav sem ves čas razvijala svoje tehnike krašenja kruha, sem dala prednost drugi knjigi Slana in sladka drožomanija.
V prvih dveh knjigah te naučim peči izvrstne slane in sladke drožaste dobrote.
S tretjo knjigo pa usvojiš različne tehnike krašenja svojih dobrot, naj bodo pripravljene z drožmi ali kvasom.
mojstrica drožopeke in avtorica 2 knjižnih uspešnic

DROŽOMANIJA

Najboljša knjiga o kruhu 2019*
SLADKA IN SLANA DROŽOMANIJA

Najboljša knjiga o kruhu 2021*
*Gourmand World Cookbook Awards – oskarji kulinaričnih knjig

Dober kot kruh, lep kot slika
Krasiti sem začela že leta 2012, kmalu za tem ko sem prvič zadrožila, najprej je prišlo na vrsto zarezovanje, kasneje pa še druge tehnike iz te knjige.
Ustvarjanja čudovitih hlebčkov in štruc kruha se lahko nauči vsak, čeprav morda na prvi pogled izgledajo zahtevne.
Zato te v knjigi vodim po korakih skozi sliko in besedo ter videoposnetkih. QR-koda v knjigi te namreč pripelje do strani, kjer po registraciji dobiš dostop do vseh videovsebin iz knjige, ki jih je kar 25.
Naj tudi tvoje krušne dobrote dobijo prekrasen in unikaten videz in pritegnejo pozornost tvojih najbližjih, prijateljev in znancev.
Lepo okrašen kruh in iznajdljivo zavit je tudi prekrasno darilo, na katerem se nikoli ne nabere prah 😉 Garantiram!

Kaj vse najdeš v knjigi, ki je edinstvena v Sloveniji in v svetu
20 postopkov
krašenja kruha v besedi in sliki, razvrščenih po težavnosti
5 načinov
zavijanja kruha, primernih za različne tehnike krašenja
Več kot 220
vrhunskih fotografij fotografa Nika Jarha in stilistke Barbare Remec
9+ let izkušenj
ogromno trikov in nasvetov iz več kot 9-letne prakse krašenja kruha
Estetsko in lahkotno
oblikovane strani mednarodno nagrajene oblikovalke Petje Montanez
Oblikovanje
hlebca in štruce ter 2 osnovna recepta (z drožmi ali kvasom)
NasvetI
za peko in hlajenje kruha
30 motivov
za zarezovanje štruce

Poglavje Več navdiha
kjer s tabo delim še druge Instagram račune, ki si sledimo že več let
Skrb
za vzhajalno košarico in kaj uporabiti, če je še nimaš
36 motivov
za zarezovanje hlebca
25 videoposnetkov
krašenja in zavijanja kruha





Nauči se 5 tehnik krašenja kruha in kako kombinirati vse tehnike

Šabloniranje
Res najpreprostejši način za krašenje kruha. Zaupam ti, kako si lahko izdelaš svojo šablono ali kaj vse že lahko uporabiš doma. V knjigi najdeš kar 3 vrste šabloniranja po korakih in s tabo delim trike in nasvete, da bodo tvoji motivi ostri in jasni ter obstojni.

SLIKANJE NA TESTO
Naj tvoje testo ali že pečen kruh postane pravo slikarsko platno. Vse, kar potrebuješ za to ustvarjanje, je zapisano v tem poglavju: katera barvila so najboljša, kdaj jih nanašati in s čim.

Posipi
Z raznolikimi posipi lahko hitro in enostavno popestriš videz kruha. V knjigi pa te čakajo tudi zamisli za ustvarjanje motivov raznovrstnih oblik in kaj vse lahko uporabiš zanje, poleg tega pa tudi recept za najboljše drožlepilo, s katerimi se bodo tvoji posipi držali testa kot pribito. Zate sem zbrala kar 6 postopkov, ki so prikazani v besedi in sliki.

ZAREZOVANJE
Tole ostro umetniško igranje je najpogostejši način krašenja kruha. In tudi najobsežnejše poglavje v knjigi. Naučiš še, kdaj je testo pravilno vzhajano, kateri kot zareze je pravi, kako globoka naj bo zareza, kaj narediti, da ti kruha med peko ne bo razneslo in da ostane tvoj motiv nedotaknjen. Opisanih in poslikanih je kar 6 različnih motivov zarezovanja.

LEPOTIČENJE KRUHA
Poglavje, kjer kruh okrasiš z okraski iz testa in še z rožicami. Spoznaš, kako pripraviti posebno testo za izdelavo okraskov, katere rožice so najprimernejše in kako jih posušiš, da ohranijo barve, kdaj in kako jih naneseš. Skupaj tako izdelava košarico in jo napolniva s cvetjem.

KOMBINIRANJE VSEH TEHNIK
Ker je pomemben pravi vrstni red, v tem poglavju obdelava ravno to. Na osnovi portreta z naslovnice in kruha sončnice se naučiš, v katerem vrstnem redu uporabljaš tehnike, ki sva jih prej že dobro izmojstrila.
Spoznaj 5 različnih načinov zavijanja kruha z videoposnetki
Z nakupom knjige dobiš dostop do videovsebin
Da bo tvoja umetnina še bolj zasijala, jo zavij na unikaten način. Zagotovo imaš že skoraj vse doma.
Načini, ki jih najdeš v knjigi, so preprosti, a v svoji preprostosti srčni in prekrasni.
In letos namesto drugih daril podari umetelno okrašen kruh, naj bo s kvasom ali z drožmi.
Posebna ponudba: Srečanje v živo!
Omejena količina samo do 24.01.2022

Knjiga in šablona klasja + DARILO: ZOOM Tečaj 29.01.2022
(omejeno število udeležencev)
55 € namesto 75 €
Vrednost ZOOM Tečaja: 20 €
Zoom tečaj bo potekal v soboto, 29. 1. 2022, ob 10.00.
Povezavo za ZOOM dobiš po e-pošti 2 dni pred izvedbo tečaja z vsemi navodili.
- Tega izdelka ni mogoče kupiti.
Priporočila naših strank



Pogosto zastavljena vprašanja
Je, seveda je. Če obožuješ lepoto, svetlobo in umetnost ter ti je ustvarjanje pri srcu, potem ti je ta knjiga pisana na kožo.
S to knjigo svojo peko dvigneš na novo raven, dam roko v droži.
Ta knjiga je prava zate, ker se zavedaš, da jemo tudi z očmi. Ker veš, da je kruh lahko čudovito darilo, še posebej, ko ga znaš okrasiti. Ker veš, da bo umetnost krašenja kruha v tvoj dom prinesla še več ljubezni in spoštovanja do kruha, ko ga postaviš pred svoje goste.
To je knjiga, ki jo preprosto želiš imeti doma.
Prelepa, da ne bi krasila tudi tvoje knjižne police.
Najhitrejše pri naročilu čakajo dodatna darilca, kot je 200-g pakiranje črnega kakava BAM, ki je odličen za krašenje s šablonami ali slikanje po testu. Potem pa je tukaj še posebna šablona z motivom klasja, ki jo lahko uporabiš znova in znova. In ne samo za kruh, temveč tudi na tortah, slaščicah.
Po registraciji na spletni strani dobiš še dostop do videovsebin s tehnikami iz knjige, darilnih kartic, ki jih natisneš, izpolniš in privežeš na svoj čudovito okrašeni kruh. Tam te čaka tudi poseben okvir, v katerega lahko vstaviš umetnino in jo podeliš na družbenih omrežjih.
Vsem, ki že pečejo kruh. Vsem, ki že pečejo z drožmi. Vsem, ki že pečejo s kvasom. Vsem, ki radi ustvarjajo.
Knjigo lahko pošlješ kot darilo tudi na drug naslov.
Seveda, knjiga ni namenjena samo tistim, ki pečejo z drožmi, ampak vsem, ki radi pečete tudi s pekovskim kvasom in se želite naučiti nekaj novega, drugačnega, inovativnega.
Tako je, vse tehnike iz te knjige lahko uporabiš, tudi če pečeš z brezglutenskimi mokami.
Po prebiranju knjige te bo zagrabilo, da ga bi. Knjigo pa lahko tudi podariš in držiš droži, da dobiš v zameno čudovito okrašen kruh. Knjiga je namreč čudovito in uporabno darilo za prihajajoče praznike.
Seveda lahko, v redni prodaji bodo šablone na voljo od 15. 12. dalje, ko se zaključi predprodaja knjige. Kupiš jih lahko v kompletu po 6 šablon. Teh šablon, ki ti jih podarim ob nakupu v prednaročilu, pa kasneje ne bo več mogoče kupiti. So namreč ekskluzivna ponudba v času pred izidom knjige in moje darilo tebi.
Drožastičnooo, piši mi na info@drozomanija s podatki podjetja in dopiši, koliko knjig si želiš, in pripravili ti bomo posebno ponudbo.
tudi jaz rada podarjam...
zato bom od vsake prodane knjige namenila 2 € Inštitutu Lunina vila. …

“Lunina vila, Inštitut za zaščito otrok, so. p., je zasebna, neprofitna organizacija v Sloveniji, katere poslanstvo je zdravljenje in preprečevanje travm pri otrocih (zlorabe, zanemarjanje, spolne zlorabe, smrt bližnjega, dolgotrajna bolezen, imigracija …). Lunino vilo vodi prepričanje, da lahko z nudenjem varnega, sočutnega in prijaznega okolja, otrokom, ki so doživeli kakršno koli obliko travme omogoči, da premagajo njene negativne posledice in iz nje zrastejo v zdrave in srečne mladostnike in kasneje odrasle osebe.”
O avtorici

Sem mednarodno uveljavljena mojstrica peke z drožmi, avtorica knjižnih uspešnic Drožomanija in njenega nadaljevanja Slana in sladka drožomanija. Moje poslanstvo je širjenje ljubezni in strasti do boljšega kruha in drugih drožbrot po Sloveniji in svetu ter moto ”droži v vsako drožino”.
Brez droži mi živeti ni, zato si želim, da tudi tebe zagrabi drožomanija! Tako nas bo čim več jedlo boljši kruh!
Moj Instagram sourdough_mania je pritegnil pozornost številnih tujih medijev ravno zato, ker je bil moj kruh drugačen, lepo okrašen s šablonami, zarezami, poslikavami. Ker je bil dober kot kruh in lep kot slika.
Sodelujem z


