Tvoja košarica

Blog

Fermentirana pirina tortica z drožmi in sadjem (brez jajc, mleka, masla)

Rojstnodnevna ali pa vsakdanja torta za vse prave drožomane in drožomanke. Če tudi ti obožuješ droži, potem je tale fino sfermentirana tortica prava izbira zate ali pa za koga od tvojih najdražjih.

V osnovi je sicer rastlinska, ampak sem v komentarjih dopisala tudi možnost izvedbe z jajci in mlekom in maslom, tako da lahko izbereš svojo favoritko.

Vse, kar morate vedeti o kruhu z drožmi

Kruh, ena najbolj priljubljenih jedi na svetu. Enačimo ga z delom (“S trebuhom za kruhom.”), postavljamo ob bok najosnovnejšim človeškim dobrinam (“Imaš za kruh?”). Kruh je najosnovnejše živilo brez katerega si težko predstavljamo življenje. Je mešanica vode in moke z dodatkom soli, ki s pomočjo vzhajalnega sredstva naraste, nato pa ga pod visoko temperaturo spečemo.  […]

Drožasti mafini

Tile slastni in sočni mafini vam bodo zagotovo polepšali dan, uporabite sadje po želji, slišala pa sem, da se lepo ujemajo tudi s koščki čokolade 😉

Česnove drožpalčke

NAMIG: Pečemo jih približno 15-20 min. Toplo dobrodrožli v Sparovi seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer. Danes bomo zdrožili slastne in okusne česnove drožpalčke. Primerne so tudi za kakšne piknike ali malico na poti. Za približno 12-16 česnovih drožpalčk bomo potrebovali: 300 g bele pšenične moke 120 g vode ali več po občutku […]

Drožasti krekerji

Slasten in preprost prigrizek, ko se vam zahoče nekaj hrustljavega in slanega. In seveda drožastega! Potrebovali bomo: (za približno 4 običajne nizke pladnje) 100 g ržene moke 200 g univerzalne pšenične moke 40 g oljčnega olja 100 g vode 10 g soli 70 g aktivnih puhastih in mehurčkastih droži V vodi raztopimo droži, sol in […]

Drožtestenine

Toplo dobrodrožli v Sparovi seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer. Danes bomo zdrožili odlične in slastne drožaste testenine.  Podobno različico najdete tudi v moji knjigi Drožomanija.  Zaradi fermentacije testa bodo testenine lažje prebavljive in okusnejše. Nato pa bomo pripravili še zelo preprosto omako z maslom, mletim poprom in parmezanom. Potrebovali bomo, za 4 […]

Ocvrti bezgovi cvetovi

Spomin iz otroštva, ko je ocvrte bezgove cvetove ali po domače bezgove krape pripravljala moja babica, seveda takrat ni uporabila droži. Jaz pa jih podtaknem povsod, upam, da tudi vi.

Drožaste žemljice

Toplo dobrodrožli v spletni seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer. Danes se drožimo kar pri meni doma, in pripravili bomo mehke in slastne drožaste žemljice. Potrebovali bomo: (za približno 6 manjših žemljic po 100 g) 300 g bele pšenične moke 50 g polnovredne pirine/pšenične moke 7 g soli 100 g vode 100 g […]

Ocvrte kruhove rezine ali drožaste šnite

Ko se včasih zgodi, da nam ostane kruh, je tale jed iz mladosti pravi način, kako ga porabiti. To se pri kruhu z drožmi resda ne zgodi pogosto, a takrat je dobro imeti pri roki tale recept. Res je preprost in sama ga pripravljam vedno, ko se mi zahoče kaj slanega ali sladkega za zajtrk.

100 % povračilo

če z nakupom ne boš zadovoljen/-a

100 % varen nakup

PayPal / MasterCard / Visa

sl_SISlovenian

Kako ustvariš svoj domači kvas

[fluentform id="4"]