Tukaj je moj recept za 100% krofe z drožmi – puhaste, mehke in sočne!
Sladek drožasti nastavek:
- 20g kvašenega testa (moje je pri 80% hidraciji)
- 45 g moke Manitoba (uporabila sem znamko @mulinomarino)
- 10 g sladkorja
- 20 g vod
Ko se podvoji, dodaš:
- 90 g moke Manitoba,
- 22 g sladkorja,
- 40 g vode,
pustiš, da se poveča za 2,5-kratno velikost, nato pa uporabiš vse v končnem testu.
Končno testo
- 400 g moke T500
- Sladki začetek
Zmešajte skupaj:
- 4 rumenjake (63 g),
- 160g mleka (150 g, če uporabite več rum-a),
- 20 g ruma ,
- 35 g sladkorja,
- 1/2 čajne žličke mlete vanilije
- 6 g soli
- 1 fino naribana limonina lupina
- 30g masla (40g deluje tudi dobro)
Vse sestavine razen masla zmešajte v dobro razvito testo (približno 10 minut v aparatu), nato dodajte mehko maslo in mešajte, dokler testo ni sijoče in gladko (približno 10 minut). Testo ne bo zelo trdo. Čez noč ohladite.
Naslednji dan odmerite 14 porcij (vsaka 65 g testa) in oblikujte kroglice s pomočjo valjanja. Položite jih na rahlo pomokano krpo, nežno sploščite kroglice, pokrijte s prozorno folijo in pustite, da se povečajo in podvojijo.
To bo trajalo 7-8 ur pri 21-22 °C.
Olja v ponvi naj bo približno 3,5 cm, počasi ga segrejte na 165-170 °C.
Krofe položite v olje s šivom navzgor (del, ki je bil na krpi, je obrnjen navzgor), pokrijte s pokrovom in pecite približno 3-4 minute.
Odkrijte, obrnite in pecite še 3-4 minute.
Naj droži brez skrbi,
Anita
Uživaj in ne pozabi, droženje je lahko tako enostavno in preprosto.
Naj droži brez skrbi,
Anita
p.s. Ko spečeš svoje krofe, me označi na Instagram @drozomanija ali na Facebooku Anita Šumer – drozomanija. Da lahko podelim tvoje drožaste stvaritve.