VIRTUALNI TEČAJ PEKE PUSTNIH KROFOV Z DROŽMI
Brez strahu in skrbi pripravi najboljše, puhasto mehke drožaste krofe z mojstrico drožopeke Anito Šumer.
Vegani dobite poseben recept za NAJBOLJŠE veganske krofe brez jajc, masla in mleka!
KOMU JE TEČAJ NAMENJEN?
Ta tečaj je primeren za vse, ki:
- se želijo letos lotiti peke krofov z drožmi kar doma (točno veš, katere sestavine uporabiš, domači so še slajši, kuhinja pa bo noro dišala) in želijo, da je vsak korak jasen,
- želijo speči mehke in puhaste krofe, ki so ravno prav pečeni s čudovito ''rinko''
- se želijo spoznati s sladkim drožastim nastavkom
- lažje kot receptom iz knjig sledijo praktičnim video navodilom.
- si želijo pripraviti testo zvečer, zjutraj pa jih samo speči.
KOMU JE TEČAJ NAMENJEN?
Ta tečaj je primeren za vse, ki:
- se želijo letos lotiti peke krofov z drožmi kar doma (točno veš, katere sestavine uporabiš, domači so še slajši, kuhinja pa bo noro dišala) in želijo, da je vsak korak jasen,
- želijo speči mehke in puhaste krofe, ki so ravno prav pečeni s čudovito ''rinko''
- se želijo spoznati s sladkim drožastim nastavkom
- lažje kot receptom iz knjig sledijo praktičnim video navodilom.
- si želijo pripraviti testo zvečer, zjutraj pa jih samo speči.
KAJ DOBIŠ V TEČAJU?
- približno uro dolgo interaktivno predavanje drožmojstrice Anite Šumer, kjer bo zajet celoten proces priprave krofov
- natančna navodila in prikaz procesa priprave krofov od mešanja sestavin do polnitve z nadevom
- poseben recept za krofe z drožmi, ki vedno uspejo
- znanje in izkušnje ter trike in napotke iz 10 let drožprakse
- BONUS: razlaga o tem, kaj je drožni sladki nastavek in kako ga uporabljati
- BONUS: recept za veganske krofe z veganskim nadevom
Za pripravo krofov z drožmi potrebuješ svoje že aktivne droži. V kolikor jih nimaš, ni problema. Moje suhe droži lahko naročiš TUKAJ. Takoj jih lahko aktiviraš in začneš s peko z drožmi.
KAJ VSE IZVEŠ V TEČAJU?
UVOD in SESTAVINE
Zaupam ti, kaj vse bom prikazala v tem zoom tečaj, katere sestavine in pripomočke potrebuješ in kako se organiziraš
SLADKI DROŽNI NASTAVEK ali NAVADNE DROŽI?
Povem ti, ali je sladki nastavek sploh potreben ter če ja, kako ga pripraviš za krofe ter za ostale drožaste sladice.
ZAMES
Prikažem pravilen postopek in pravilen vrstni red zamesitve sestavin. Razložim, na kaj moramo res paziti pri zamesu obogatenega testa.
VZHAJANJE
Izveš vse pomembne informacije o vzhajanju (koliko časa vzhajamo testo, za koliko naj naraste) ter ostale trike in nasvete.
OBLIKOVANJE KROGLIC
Pokažem pravilno tehniko oblikovanja kroglic, da bodo krofi lepe in polne oblike ter se bodo lepo cvrli.
PONOVNO VZHAJANJE
Zakaj je ponovno vzhajanje tako pomembno ter kako in kje vzhajamo?
CVRENJE
Izdam ti skrivnosti in nasvete, da bodo imeli krofe prave ”rinke”. Prava temperatura cvrenja, koliko časa cvremo na eni strani …
POLNJENJE
Pomembno je, kako krofe napolnimo z nadevom, da jih ne nadevamo ”samo na eni polovici” krofa. Pokažem ti postopek in izdam par trikov za lažje polnjenje.
UŽIVANJE
Najpomembnejši in najslajši del pri krofih. Dober tek!
ZAKAJ SO KROFI Z DROŽMI BOLJŠI?
Krofi z drožmi so preprosto bolj okusni in bolj zdravi.
- So lahko prebavljivi (po njih ne bo napihnjenosti in ti ne bodo obležali v želodcu, poleg tega pa med cvrtjem absorbirajo manj maščob),
- so drožastično okusni in puhasto mehki (resnično te bodo navdušili),
- pripravo lahko prilagodiš svoji rutini (testo lahko na primer vzhajate čez noč, krofe pa spečete zjutraj).
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.