Pa zadrožimo

Za kakovostne droži potrebujemo kakovostne sestavine: ekološko moko in neklorirano vodo.

Prvi teden in naslednjih nekaj mesecev bodo naše droži občutljive. Zato priporočam uporabo moke iz ekološko pridelanih žit, mletih na kamen, in neklorirano vodo. 

Klor je namreč tisti, ki uničuje bakterije in kvasovke, brez katerih ni naravne fermentacije. Uporabimo lahko filtrirano vodo ali postano, ekološko moko pa je najbolje kupiti v bližnjem mlinu ali na kmetiji. Droži lahko uspejo tudi iz navadne trgovinske moke, morda pa bo potrebnega več časa.

Katero vrsto moke uporabiti, da nam bodo droži uspele že prvič? 

Droži bomo najhitreje »vzgojili« z rženo moko, ki vsebuje več mineralov in mikroorganizmov kot navadna pšenična moka. Uporabimo lahko tudi polnovredno pšenično moko.

Če se z drožmi šele spoznavaš, ti svetujem: nikar ne obupaj prehitro! Potrpežljivo čakaj, da se v zmesi moke in vode prebudi življenje. Da droži oživijo!

Kako torej začeti?

Najbolj preprosto bo, če prebereš ekskluzivno preprosto knjižico z navodili, ki sem jo pripravila za vse, ki bi radi pripravili svoje prve droži.

V njej ti zaupam:

  • Kako ustvariš svoj domači kvas – to so namreč droži (potrebuješ samo dve sestavini, ki ju imaš zagotovo doma)!
  • Skrivni triki in napotki, da bodo tvoje droži zagotovo uspele in konkretna navodila, kako zanje skrbeti (brez skrbi, to je zelo preprosto in ne vzame veliko časa).
  • Podroben recept za eno izmed najbolj priljubljenih drožbrot (POZOR! Ko ga enkrat preizkusiš, ni več poti nazaj :)).

Za dostop do *BREZPLAČNE* praktične knjižice vnesi svoje podatke …

Pripravi svoje prve drozi (#3)
Ko mi pošlješ svoje podatke, boš v roku nekaj minut na svoj e-naslov prejel/-a drožastično knjižico – in zabava v kuhinji se lahko prične. 😉Komaj čakam, da vidim, kaj ti bo uspelo zdrožiti!

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)