Tvoja košarica

Blog

Priprava in peka z drožmi

Najprej poskrbimo, da so naše matične droži (ang. mother starter/mother dough/mother sourdough) enakomerno mehurčkaste in živahne, preden naredimo drožni nastavek (ang. leaven). Če imamo droži v hladilniku, jih pred tem vsaj enkrat nahranimo, če ne pečemo na primer vsak dan ali vsak drugi dan. Pri peki kruha z drožmi ne gledamo na uro, temveč opazujemo […]

1, 2, 3, tako hitro se kruh naredi!

Tale kruhek iz polbele moke je pripravljen po posebnem načelu, in sicer iz enega dela aktivnih droži, dveh delov vode in treh delov moke. Uporabite ga lahko tudi za kombinacije drugih vrst moke (najbolje se obnese s polbelo, belo pšenično moko).

Triki in napotki

Najpogostejša vprašanja, ki se porajajo pri peki z drožmi … Kako vemo, da je testo primerno vzhajano za peko? Opravimo preskus s prstom. Prst potisnemo približno pol centimetra globoko v testo. Če se nastala udrtina počasi zapolni skoraj do vrha, testo ravno prav vzhajano in je primerno za peko. Če udrtina ostane, je testo preveč […]

100 % povračilo

če z nakupom ne boš zadovoljen/-a

100 % varen nakup

PayPal / MasterCard / Visa

sl_SISlovenian

Kako ustvariš svoj domači kvas

[fluentform id="4"]