3.18 Kdaj je testo primerno vzhajano za peko

Preizkus s prstom nam bo pomagal določiti primerno vzhajanost testa.

Če se luknjica lepo počasi zapolni skoraj do konca, je pripravljeno za peko.

Če se luknjica hitro zapolni do konca, naj testo še vzhaja.

Če luknjica ostane udrta, je testo preveč vzhajalo. V tem primeru ga ne zarežite, temveč takoj specite, verjetno se vam bo testo med tudi razlezlo, nič hudega. Naslednjič bodite bolj pozorni.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Podarjam ti ekskluzivno *brezplačno* knjižico s preprostimi navodili …

KAKO ENOSTAVNO PRIPRAVIŠ SVOJE PRVE DROŽI?

(Plus za gušt ti pošljem še dodaten recept za nekaj sladkega in fino sfermentiranega)

Pripravi svoje prve droži [popup]

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)