3.21 Peka (nastavitve pečice)

Nastavitev zgornje in spodnje grelo brez ventilacije bo za peko kruha in drugih pekovskih izdelkov najboljša. Ventilacija prehitro izsuši površino testa.

Pečico vedno pred peko dobro ogrejemo, jaz jo na vsaj 250-260 stopinj. 

Prav tako segrejemo tudi pekač, navadni ali s pokrovom, glineno ploščo, jekleno ploščo, šamotno ploščo. 

Te plošče in litoželezno posodo grejemo vsaj 45 minut na najvišji temperaturi v svoji pečici.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Podarjam ti ekskluzivno *brezplačno* knjižico s preprostimi navodili …

KAKO ENOSTAVNO PRIPRAVIŠ SVOJE PRVE DROŽI?

(Plus za gušt ti pošljem še dodaten recept za nekaj sladkega in fino sfermentiranega)

Pripravi svoje prve droži [popup]

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)