Kot že ime pove, v tej moki ni glutena, ni elastičnosti. Običajno popije več vode, ni pa nujno. Izberi kakovostno in ekološko moko za svoje prve droži in ne kupljene mešanice moke. Naj bo res fino mleta. Če imaš možnost, razmisli o nakupu mlina na kamne, da bo tvoja moka vedno živa ter čim bolj drobno zmleta kot prah. Pazi, da je mlin umlet z brezglutensko moko.
1. DROŽOPOMBA: V primeru celiakije uporabi deklarirano brezglutensko moko in pazi, da ne pride do navzkrižne kontaminacije z živili, sestavinami, ki vsebujejo gluten.
2. DROŽOPOMBA: Tudi riževa moka je hitra pri zagonu droži, hkrati pa popije več vode kot npr. prosena.
*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.
@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.