4. 4. 4. dan

Iz kozarčka odvzameš skoraj vse in uporabiš v receptu za drožalinke. V kozarčku pustiš minimalno količino, toliko kot je umazan kozarec.

Dodaš 15 g vode, 20 g prosene moke, premešaš, pokriješ in pustiš na sobni temperaturi.

1. DROŽOPOMBA: Droži lahko v začetnih dneh tudi malce smrdijo, imajo neprijeten vonj. Kar je normalno. Samo nadaljuj. Če pa je vonj po kislem, morda tudi po acetonu, je to na začetku ok. Kasneje bova reševala zakisanost s SOS-korakom. V tem prvih dneh želiva, da se v drožeh naselijo dobre mlečnokislinske bakterije. Te poskrbijo za okolje, v katerem uspevajo dobre kvasovke.

2. DROŽOPOMBA: Če zmes ta dan močno smrdi, potem del za drožalinke raje zavrzi in ga ne uporabi. Lahko pa ga razredčiš in z njim zaliješ rože.

*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.

@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Podarjam ti ekskluzivno *brezplačno* knjižico s preprostimi navodili …

KAKO ENOSTAVNO PRIPRAVIŠ SVOJE PRVE DROŽI?

(Plus za gušt ti pošljem še dodaten recept za nekaj sladkega in fino sfermentiranega)

Pripravi svoje prve droži [popup]

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)