7. 6. Oblikovanje dveh kroglic in rahel razteg

Uporabi večjo prozorno posodo pravokotne ali kvadratne oblike.

Testo razdeli na dva dela in oblikuj kroglici.

Tako, da zapiraš navznoter

Nežno ju splošči ter na rahlo raztegni.

Prestavi ju posodo, tako da bosta imeli dovolj prostora, in ju nepredušno pokrij in pusti na sobni temperaturi.

1. DROŽNASVET: Ta korak je pomemben pri oblikovanju pice.

2. DROŽNASVET: Po 3-5 urah lahko kroglici prestaviš v hladilnik.3. DROŽNASVET: Pri deljenju testa si lahko pomagaš z drožšpohtlom. Najdeš ga TUKAJ. Komplet vseh drožpomočnikov pa TUKAJ.

*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.

@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2022. Vse pravice pridržane.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Podarjam ti ekskluzivno *brezplačno* knjižico s preprostimi navodili …

KAKO ENOSTAVNO PRIPRAVIŠ SVOJE PRVE DROŽI?

(Plus za gušt ti pošljem še dodaten recept za nekaj sladkega in fino sfermentiranega)

Pripravi svoje prve droži [popup]

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)