9.15 Drožlada

Dragi člani in drage članice Kluba drožomanija,

sladko, slajše, drožolada! Kljub temu da so pred nami topli dnevi, tale drožasta vroča čokolada vedno, ampak res vedno sede. ? Če mi ne verjameš, preveri sam/-a.

Slastna preprostost v skodelici, ravno prav gostljata, da jo lahko piješ ali ješ na žlico.

Sestavine za pribl. 3-4 skodelice drožolade:

  • 500 g mleka (lahko zamenjaš z rastlinskim napitkom)
  • 100 g temne čokolade
  • 30 g kakava v prahu
  • 5 g vaniljevega ekstrakta
  • 100 g sladke smetane (ali 100 g mleka/rastlinskega napitka/ovsene smetane)
  • 40 g puhastih in mehurčkastih droži iz pšenične bele moke
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • 1 poravnana žlica medu

Dodatki po želji:

  • mleti cimet
  • mleti čili
  • mleti kardamom

V 1 dcl mleka raztopiš droži, če so grudice, precediš.

V ognjevarni posodi zmešaš preostanek mleka, smetane, dodaš vaniljev ekstrakt, sol, poper, kakav v prahu, nalomljeno temno čokolado.

Zavreš, da se čokolada raztopi, nato priliješ mleko z drožmi.

Mešaš in segrevaš, da se fino zgosti.

Na koncu dodaš še med in dodatke po želji.

Se že veselim fotografij vaših drožolad, podelite jih v naši zaprti FB-skupini.


Slasten drožotek in naj droži,

vaša Anita

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)