ROLICE S PATEJEM BUKOVEGA OSTRIGARJA

SESTAVINE 

Za fino drožastično testo potrebujete:

300 g pšenične bele moke (do 150 g lahko nadomestite tudi s pšenično polnovredno moko)

180 g ovsenega napitka

30 g puhastih in mehurčkastih droži

6 g soli

20 g sončničnega olja

Za slasten nadev:

200 g ali 1 kozarček namaza iz bukovega ostrigarja, pečene buče in sladkega krompirja (npr. Pate iz Graške Gore). Seveda so možne tudi druge poti, in sicer lahko pripravite domač ragu iz gob z veliko karamelizirane čebule in hokaido buče. Prav tako boste zadeli z rikoto iz tofuja. Slednjega zdrobite v blenderju, dodate nekaj čebule šalotke, pest kaper, sol, poper in nekaj kapljic limonovega soka.

Za okrasitev:

Solni cvet, sveže mleti poper. Kič boste hitro dosegli s prvim spomladanskim cvetjem.

TESTO:  

Vse sestavine za testo, razen olja, zmešamo v homogeno zmes. Pokrijemo in pustimo približno 20 minut, nato nežno vmasiramo olje. Morda bo na prvi pogled izgledalo, da testo ne bo sprejelo toliko olja, ampak kar potrpežljivo. 

S par urnimi ročnimi triki bomo ugnetli prijetno voljno in mehko testo.

Na sobni temperaturi ga pustimo pokritega počivati, da se lepo sprosti in nekoliko naraste. Za vsaj 30-40 odstotkov.

Nato ga lahko v primeru daljše fermentacije prestavimo na hladno čez noč. Tako bo postalo testo še laže prebavljivo in okusnejše. Ta podaljšan način je tudi meni najbolj pri srcu.               

OBLIKOVANJE: 

Lahko pa ga takoj razvaljamo, premažemo z namazom, narežemo na 8-10 rolic, širine pribl. 2 cm, prestavimo jih v dobro namaščen pekač in ponovno pokrijemo.

Pustimo jih vzhajati, da se podvojijo in so puhaste.

 PEKA:

Spečemo jih v prej ogreti pečici brez ventilacije na 180 stopinjah pribl. 20-30 minut, da lepo porjavijo.

Pogumno z rokami rolice razdelite med svoje ovčice,

Anita in Martin

P.s. Če jih boš zdrožil/-a, naju označi v objavi  Graška Mountain Farm  in  Anita Šumer – drožomanija .

Obvezno jih podeli še s kom, bodo še bolje vzhajale 😉

P.s.s Za več podobnih kulinaričnih akrobacij sledi obema profiloma.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)