14.10 Drožomleta s šparglji Copy

Toplo dobrodrožli, danes bomo zdrožili slastno drožasto omleto s šparglji, ki jih je ravno v izobilju. Namesto njih lahko uporabite tudi gobice, čvrste pelate, bučke ali drugo zelenjavo.

Potrebovali bomo:

200 g puhastih, mehurčkastih in aktivnih droži

2 jajci

2 ščepca soli

poper

1 manjša čebula

200 g špargljev

olje

Droži naj bodo kot vedno res krasne in puhaste. Na drobno narežite čebulo. Špargljem odstranite oleseneli del in jih narežite na kolobarčke. Na olju rahlo prepražite čebulo in dodajte šparglje. Popražite. Jajci penasto umešajte s soljo in poprom. Zmes naj bo puhasta, nato ji primešajte še droži. Zmes prelijte po špargljih in ponev pokrijte s pokrovko. Pecite tako dolgo, da zgornja površina zakrne, nato omleto obrnite.

NAMIG: Omleto lahko po dodatku jajčne mešanice dokončate tudi v pečici. 

Še kakšno minuto ali dve jo pecite, nato pa jo zvrnite na krožnik ali pa jo servirajte kar v ponvici. Tako je puhasta, da jo moram kar poskusiti. 

Lep drožasti pozdrav in naj droži,

vaša Anita

Še več informacij in receptov najdete v moji 1. knjigi Drožomanija (https://shop.sourdoughmania.com/knjige/knjiga-drozomanija/) ter v njenem nadaljevanju Slana in sladka drožomanija (https://shop.sourdoughmania.com/knjige/slana-in-sladka-drozomanija-nadaljevanje-svetovne-knjizne-uspesnice-drozomanija/)

*Vsebina je pripravljena v sodelovanju s podjetjem SPAR Slovenija.

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)