14.32 Slani drožasti srčki Copy

This image has an empty alt attribute; its file name is XDjSXMTBQVuPTCPpMpIk_20210211125929_IMG_1499-01.jpeg

SLANI DROŽASTI SRČKI

Dragi člani in drage članice Kluba drožomanija, da ne bodo vedno samo slaščice za valentinovo, sem pripravila te slastne drožaste srčke na slano. Pod opečnato rdečo barvo se skriva sočna sredica, ki sem jo obogatila s paradižnikovo omako in origanom. 

Jeste jih lahko v dvoje ali pa si jih pripravite za razvajanje samega sebe, teknejo na oba načina. Pa tudi s pomako ali pa brez nje.

Prepričana sem, da se bodo večkrat znašli na vaši mizi.

Za slane srčke potrebujemo:

350 g pirine bele moke Natur Pur

250 g paradižnikove omake Natur Pur (passata)

7 g soli

2 žlički mletega origana (ali več po okusu)

70 g puhastih in mehurčkastih droži (pripravimo jih iz 10 g matičih droži, 30 g pšenične univerzalne moke Natur Pur in 30 g vode, zmešamo, pokrijemo in pustimo, da se podvojijo)

30 g oljčnega olja

Za pomako s kozjim sirom:

1 lonček kremnega kozjega sira Natur Pur

2 žlici sladke smetane

sol in poper po okusu

po želji mleti čili

TESTO: V paradižnikovi omaki raztopimo sol in puhaste droži ter origano. Primešamo k moki. Ugnetemo voljno testo, če bo pretrdo, še lahko dodamo malce omake.

Testo nepredušno pokrijemo in pustimo počivati kakšnih 15 minut. Nato nežno vmasiramo oljčno olje, če se testo upira, pokrijemo in ponovno počakamo kakšnih 10 minut.

Pustimo na sobni temperaturi približno 4-5 ur, nato lahko testo prestavimo čez noč na hladno za daljšo fermentacijo in lažjo prebavljivost.

OBLIKOVANJE: Testo razdelimo na 55-g kose ter vsakega oblikujemo v pramen dolžine pribl. 30 cm, tako da so konci tanjši kot sredina. Oba konca združimo skupaj, da dobimo spodnji del srca. Zgornji del pa zavrtimo in prepognemo navzdol, da dobimo še zgornja dva dela srca.

Polagamo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Nežno posujemo po vrhu ter pokrijemo s folijo ali celotni pekač prestavimo v plastično vrečko.

Vzhajamo tako dolgo, da se srčki podvojijo.

PEKA: Pečemo jih v predhodno ogreti pečici na 230 stopinjah pribl. 15-20 minut, prvih 10 minut s paro, nato pa brez. Če želimo mehke srčke, jih pečemo 15 minut, če bolj hrustljave, pa 20 minut.

PRIPRAVA POMAKE:

Vse sestavine zmešamo v pomako, po želji lahko še dodamo kakšna zelišča za dodaten okus.

SERVIRANJE:
Srčki najbolje teknejo še vroči ali mlačni 🙂 

URNIK PEKE:

Če želimo srčke za nedeljski popoldanski prigrizek

V soboto zjutraj nahranimo droži, da bodo do 16h puhaste in mehurčkaste

Ob 16h zamesimo testo in ga 4-5 ur pustimo na sobni temperaturi. Nato skledo s testom prestavimo čez noč v hladilnik.

V nedeljo zjutraj razdelimo testo, oblikujemo pramene in jih zvijemo v obliki srčka. 

Oblikovane srčke pustimo na pekaču, da se podvojijo, nato pa jih spečemo.

Pa slasten drožotek, podelite fotografije srčkov v naši zaprti skupini Kluba na Facebooku 🙂

Naj droži,

vaša Anita

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)