9.10 Drožsufle Copy

Dragi člani in drage članice Kluba drožomanija,

tale recept se mi je že dolgo motal po glavi 🙂 to je bil tudi moj prvi sufle sploh, in to kar z drožmi.

Verjamem, da boste nad njim tako navdušeni, kot sem bila sama.

Saj je nadvse preprost, le par pomembnih korakov morate upoštevati.

Sestavine za drožasti sufle ali drožsufle (2 skodelici premera 9 cm):

2 jajci (ločimo na beljaka in rumenjaka)

70 g puhastih in mehurčkastih belih droži

1 ščep soli

20 g kristalnega sladkorja

20 g masla

100 g temne čokolade (uporabila sem 65-%)

PRIPRAVA ZMESI: 

Beljaka skupaj s ščepcem soli stepemo v sneg, ki mu postopoma dodajamo sladkor.

Čokolado stopimo nad vodno kopeljo, prav tako stopimo maslo.

Rumenjaka skupaj z maslom in puhastimi drožmi umešamo v homogeno zmes, ki ji nato prilijemo še nekoliko ohlajeno stopljeno čokolado. Čokolada ne sme biti vroča.

Počasi v 2-3 korakih v čokoladno zmes nežno umešamo beljakov sneg.

PRIPRAVA POSODIC:

Vsako posodico dobro namastimo z maslom in posujemo s kristalnim sladkorjem, tako da ne izpustimo nobenega kotička.

Zmes nadevamo čisto do vrha v posodici in po vrhu poravnamo, da je površina povsem gladka in ravna, kolikor je to mogoče.

PEKA: Pečico že prej dobro ogrejemo na 190 stopinj. Drožsufleja pečemo približno 12 (za bolj tekočo sredico) do 15 minut (za bolj puhasto in pečeno sredico). Uporabimo zgornje in spodnje grelo brez ventilacije, v primeru ventilacije znižamo temperaturo za 10 stopinj in po potrebi prilagodimo čas peke.

Postrežemo takoj, saj čokoladna kupola kmalu upade.

Se že veselim fotografij vaših drožsuflejev, podelite jih v naši zaprti FB-skupini.

Slasten drožotek in naj droži,

Dragi člani in drage članice Kluba drožomanija,

tale recept se mi je že dolgo motal po glavi 🙂 to je bil tudi moj prvi sufle sploh, in to kar z drožmi.

Verjamem, da boste nad njim tako navdušeni, kot sem bila sama.

Saj je nadvse preprost, le par pomembnih korakov morate upoštevati.

Sestavine za drožasti sufle ali drožsufle (2 skodelici premera 9 cm):

2 jajci (ločimo na beljaka in rumenjaka)

70 g puhastih in mehurčkastih belih droži

1 ščep soli

20 g kristalnega sladkorja

20 g masla

100 g temne čokolade (uporabila sem 65-%)

PRIPRAVA ZMESI: 

Beljaka skupaj s ščepcem soli stepemo v sneg, ki mu postopoma dodajamo sladkor.

Čokolado stopimo nad vodno kopeljo, prav tako stopimo maslo.

Rumenjaka skupaj z maslom in puhastimi drožmi umešamo v homogeno zmes, ki ji nato prilijemo še nekoliko ohlajeno stopljeno čokolado. Čokolada ne sme biti vroča.

Počasi v 2-3 korakih v čokoladno zmes nežno umešamo beljakov sneg.

PRIPRAVA POSODIC:

Vsako posodico dobro namastimo z maslom in posujemo s kristalnim sladkorjem, tako da ne izpustimo nobenega kotička.

Zmes nadevamo čisto do vrha v posodici in po vrhu poravnamo, da je površina povsem gladka in ravna, kolikor je to mogoče.

PEKA: Pečico že prej dobro ogrejemo na 190 stopinj. Drožsufleja pečemo približno 12 (za bolj tekočo sredico) do 15 minut (za bolj puhasto in pečeno sredico). Uporabimo zgornje in spodnje grelo brez ventilacije, v primeru ventilacije znižamo temperaturo za 10 stopinj in po potrebi prilagodimo čas peke.

Postrežemo takoj, saj čokoladna kupola kmalu upade.

Se že veselim fotografij vaših drožsuflejev, podelite jih v naši zaprti FB-skupini.

Slasten drožotek in naj droži,

vaša Anita

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)