9.5. Gratinirane drožtilje Copy

Toplo dobrodrožli, kako si vi najraje postrežete tortilje? Jaz jih obožujem polnjene in gratinirane. Mmmm, sočno in hrustljavo obenem! Poskusite spodnji recept in preverite kako slastne so.

Recept za 2 srednje lačni osebi ali eno zelo lačno 🙂

2 drožtilji iz recepta pod 9.4

150 g piščančjega mesa (prsi) ali čvrstega tofuja ali seitana

1 velika rdeča paprika

pol čebule (okoli 60 g)

3 žlice oljčnega olja

2 žlici sladke smetane

2 žlici kisle smetane (pripravila sama iz kefirjevih gobic in sladke smetane)

2 žlici paradižnikove mezge

30 g gorgonzole (po želji)

sol in poper

začimbe po želji (uporabila sem čili, česen, timijan, rožmarin, malce kumine)

nariban sir za gratiniranje (imela sem gaudo)

PRIPRAVA NADEVA:

Na olju popražimo meso, da je povsem pečeno. Odstranimo iz ponve, nato dodamo sesekljano čebulo in jo popečemo, da postekleni. Dodamo narezano papriko, premešamo in popražimo. Potem pa prilijemo sladko smetano, mezgo, kislo smetano, nadrobljeno gorgonzolo, začinimo in dobro premešamo. Potem dodamo nazaj še meso in vse še malce pokuhamo, da ni preveč tekoče. Rahlo ohladimo.

SESTAVLJANJE:

Tortiljo napolnimo z želeno količino nadeva, tesno zvijemo, damo v namaščen pekač. Po vrhu posujemo sir.

NAMIG: Zapičite dva zobotrebca v tortiljo, da se vam ne bo odvila.

PEKA:

V prej ogreti pečici na 230 stopinjah, dokler se sir na stopi in rahlo zlatorumeno zapeče, pribl. 10-15 minut.

SERVIRANJE:
Po vrhu premažimo še z malce kisle smetane 🙂

Pa slasten drožotek, podelite fotografije tortilj v naši zaprti skupini Kluba na Facebooku 🙂

Naj droži,

vaša Anita

Imaš kakšno vprašanje ali komentar? Klikni tukaj.
Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentiraj

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)