POTICA – Video Tečaj

Trenutni status

Ni del tečaja

Cena

49,90

Začni

Topel drožasti pozdrav,

veseli me, da želiš pripraviti najboljšo potico – kraljico z drožmi. Brez te drožaste dobrote si kar ne moremo predstavljati praznikov, kajne?

V tem videotečaju ti tako zaupam nasvete in trike iz svoje 10-letne drožoprakse.

Naučiva se:

  • pripraviti sladki drožni nastavek in kaj to sploh je,
  • pravilni red sestavin za peko obogatenega testa,
  • kako gnesti testo in kdaj dodati maščobo, 
  • kako testo pravilno vzhajati,
  • kdaj je primerno za naslednji korak,
  • kako določiš dolžino in širino potice glede na potičnik.

Prav tako izveš:

  • kako pripraviš potičnik, da se ti potica nikoli ne bo prijela nanj,
  • kako pravilno zvaljati testo in ga namazati ter zviti, 
  • kaj narediti, da bo imela tvoja potica čudovit polžek, se ne bo odvijala, pokala, odstopala,
  • kako potico pravilno vzhajati in jo nato speči,
  • in nato kako jo ohladiti in shraniti, če bi je slučajno kaj ostalo.

Poleg vsega naštetega pa s tabo delim 2 recepta za testo, enega običajnega in enega rastlinskega.

In kar 6 vrst nadevov: 3 običajne in 3 rastlinske.

Po tem videotečaju in tvojem praktičnem droženju doma in vadbi dam roko v droži, da bo tvoja potica naravnost drožastičnaaa! 

Pa kar zadroživa!

*Nobenega dela tega tečaja ni dovoljeno reproducirati, kopirati ali kako drugače razmnoževati ali dati na voljo v javnost ali posredovati komurkoli drugemu, ki ni kupil tečaja.

@Avtorica tečaja je Anita Šumer, drožomanija/sourdoughmania, 2021. Vse pravice pridržane.

Tečaj Content

0. Uvod in pregled videotečaja peke drožaste potice
1. Sladki drožni nastavek
BONUS: RECEPT ZA SLADKI DROŽNI NASTAVEK S KOLIČINAMI
BONUS VIDEO: Kako razkisliš sladki drožni nastavek
2. Priprava obogatenega testa in pravilni vrstni red sestavin
BONUS: RECEPT ZA PRIPRAVO OBIČAJNE POTICE
BONUS: RECEPT ZA RASTLINSKO POTICO
3. Prvo vzhajanje testa v posodi
4. Kdaj je testo pripravljeno za naslednji korak
5. Kako določiš dolžino in širino potice glede na potičnik?
6. Priprava potičnika pred vzhajanjem potice
7. Valjanje testa in triki ter napotki
BONUS: OBIČAJNI NADEVI
BONUS: RASTLINSKI NADEVI
8. Mazanje testa in triki ter napotki
9. Zvijanje testa in triki ter napotki
10. Prestavitev potice v potičnik
11. Končno vzhajanje
12. Kdaj je potica primerna za peko
13. Peka potice
14. Hlajenje potice
15. Shranjevanje
BONUS: Povzetek okvirnega časa trajanja posameznih korakov

Podarjam ti ekskluzivno *brezplačno* knjižico s preprostimi navodili …

KAKO ENOSTAVNO PRIPRAVIŠ SVOJE PRVE DROŽI?

(Plus za gušt ti pošljem še dodaten recept za nekaj sladkega in fino sfermentiranega)

Pripravi svoje prve droži [popup]

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)