Kaj pravijo o delavnici …
“Imela sem priložnost udeležiti se Anitine delavnice peke z drožmi v Zagrebu. Mislila sem, da imam pri peki kruha vsaj osnovo. In kako sem se zmotila. Anita nas je naučila, kako pripraviti ržen kruh, pšeničnega, kolač z drožmi in pico. Anita predaja svoje znanje s takšno lahkotnostjo, da jo je užitek poslušati. Z veliko potrpežljivosti razlaga postopek, nas vodi skozi reševanje zapletov in težav in poskrbi za super končni rezultat. Zagotovo me je okužila z drožomanijo in za to sem ji neizmerno hvaležna!”
5/5
Petra Jelenić,
najboljša hrvaška slaščičarka, Zagreb, Hrvaška
“Drožomanija, delavnica z Anito Šumer, je bila popestritev in krasna izkušnja peke kruha z drožmi. Prijetno vzdušje, motivirani udeleženci in dobrote izpod rok Anite so nam polepšale nedeljsko druženje v restavraciji Fudo. Komaj čakamo novih delavnic!”
5/5
Simona Zdovc,
FUDO, Maribor
Kaj bomo skupaj pripravili?
- 2 vrsti kruha: rženka in ta belega pšeničnika,
- drožpico (iz krušne peči),
- pogačo,
- pirin kolač s sadjem.
Kaj izveš na delavnici?
- vse o vrstah žita in moke,
- kaj so droži in kako skrbeti zanje,
- SOS (najpogostejša vprašanja in odgovori pri skrbi za droži),
- prednosti peke z drožmi za zdravje,
- kako zamesiti različne vrste kruha,
- kako ga gnesti in oblikovati,
- kdaj je testo primerno vzhajano za peko,
- kako zarezati testo,
- kako ga okrasiti (z zarezovanjem in uporabo šablon),
- kako ga pravilno shraniti,
- kako pripraviti testo za pico,
- kako oblikovati pico,
- kako pico pravilno obložiti,
- kako jo speči tudi doma, da bo izvrstna,
- kako pripraviti pirin kolač s sadjem,
- kako pripraviti pogačo ali foccacio,
- kako uporabiti droži v druge namene, ne samo za kruh.
Kaj je vključeno v ceno:
Komplet Drožomanija v vrednosti 97 €
- naslavnejše slovenske droži Rudl (moje droži) za domov,
- kozarček za droži s pokrovom,
- 1 nalepka za kozarček,
- knjižica z navodili in recepti ter pisalo,
- vezen bombažni predpasnik, vrečka iz bombaža,
- kuhalnica, vevnica,
DARILA ZA DOMOV:
- paket ekoloških mok (ržene in pšenične),
- diploma o opravljeni delavnici,
- pečen rženko za domov,
- oblikovan ta beli pšeničnik za peko doma,
NA DELAVNICI:
- vsa hrana (dobrodrožlica s pogačo, za kosilo drožpica, za popoldanski posladek pirin kolač s sadjem),
- vsa pijača (kava, čaj in sok) na delavnici,
- predpriprava in izvedba delavnice, ves material in sestavine za delavnico, najem prostora,
- veliko smeha, droženja in dobrega vzdušja.