Drožpolpeti
Za poletne piknike sem pripravila recept za odlične DROŽPOLPETE, ki jih ponudiš v DROŽASTIH BOMBETKAH. Recept zanje najdeš v moji knjigi DROŽOMANIJA.
Če v testo dodaš še 1 % aktivnega oglja v prahu, bodo bombetke atraktivno črne, za lep kontrast pa jih posipaš še s sezamom.
Sestavine
- Drožpolpeti
180 g čičerkine moke
40 g riževe moke
250 g vrele vode
3 mlade čebule (80 g) ali 80 g sesekljane čebule
3 stroki česna
6 g soli
1 žlička curryja
velik šopek peteršilja (na drobno sesekljanega)
60 g droži (lahko tudi rahlo neaktivnih)
Postopek
- Obe moki pomešamo s soljo in curryjem, prelijemo z vrelo vodo ter dobro premešamo. Nato dodamo sesekljano čebulo, česen in peteršilj.
- Ko se zmes nekoliko ohladi, umešamo še droži. Če je zmes pretrda, ji dodamo malo vode.
- Pustimo stati 20 minut, nato z mokrimi rokami oblikujemo polpete in jih spečemo na olju; pazite, da ne bo prevroče.
- Pečemo jih tako dolgo, da lepo zlato porjavijo na obeh straneh. Preložimo jih na papirno kuhinjsko brisačo, da vpije odvečno maščobo.
Ponudimo v drožastih bombetkah z zelenjavo in omako po želji.
Nasvet
- Zmes lahko fermentiramo čez noč, v tem primeru jo pustimo zunaj še kakšno uro ali dve, nato jo postavimo čez noč v hladilnik.
Maso pred oblikovanjem dobro premešamo, ker med fermentiranjem postane puhasta.