Peka potice z drožmi – Zoom tečaj

Ekskluziven virtualni zoom tečaj s podporo v živo

Tudi če potice še v življenju niste pekli (ne s kvasom in ne z drožmi).

Vegani pa dobite poseben recept za NAJBOLJŠO vegansko potico s kar tremi različnimi veganskimi nadevi!
Days
Hours
Minutes
Seconds

Prijazen drožopomnik: s prijavo nikar ne čakajte predolgo, ker se vrata v delavnico lahko zaprejo tudi prej. Število udeležencev je namreč omejeno na 40, saj se želim posvetiti vsakemu posebej.

Spletni tečaj bo potekal v živo prek spleta (s pomočjo aplikacije Zoom na telefonu ali računalniku – v udobju vašega doma), a brez drožskrbi: dobite tudi posnetke, ki vam ostanejo in jih boste lahko pogledali kadarkoli kasneje.

  • Začnemo v petek, 19. marca 2021, zaključimo pa v nedeljo, 21. marca 2021
  • Naše virtualno droženje bo potekalo v živo prek spletne aplikacije ZOOM, ki si jo brezplačno naložite na svoj računalnik, tablico ali telefon. Brez skrbi: vse napotke, kako to naredite, boste prejeli na svoj e-naslov.
  • Srečali se bomo 5-krat, pred vsakim srečanjem pa vam bom poslala natančna navodila, da bo šlo vse brez težav. 
  • Če se katerega od srečanj morda ne boste mogli udeležiti v živo, bodo na voljo tudi videoposnetki, ki ostanejo vaši in jih lahko pogledate kadarkoli.

Garantiram vam, da lahko spečete slastno potico – tudi če tega še v življenju niste počeli.

Dam roko v droži!

Zakaj to vem?

Ker so tečaj stestirali drožomani in drožomanke, ki so komaj januarja prvič pričeli peči z drožmi.

Da si boste lažje predstavljali, kako vse skupaj izgleda, pa si oglejte spodnji video …

  • Kako enostavno pripravite sladki drožni nastavek (kaj to sploh je, ga res potrebujemo, kje je primeren, kje ne …),
  • kako najlažje zamesimo testo, ga vzhajamo in primerno razvaljamo,
  • kakšen naj bo nadev, da bo ravno prav mazav (in kaj narediti, če je preredek/pregost),
  • kako zaviti vašo potico, da ne bo imela lukenj in bo prelepa tudi na pogled (vsi vam bodo zavidali:)),
  • kako določimo dolžino razvaljanega testa glede na potičnik in glede na to, koliko zavojev želimo (zaupam vam tudi majhen trik, kako dobiti potico z veliko zavoji),
  • kdaj je potica dovolj vzhajana, kako jo spečemo in kako ustrezno ohladimo.

Z vami bom delila vse svoje znanje iz večletnih izkušenj pri pripravi drožpotice. 

Udeležba na ekskluzivnem virtualnem drožpotičnem tečaju stane samo 69 € (DDV že vključen).

Z nakupom tečaja dobite:

Za udeležence tečaja sem zdrožila kar 6 drožastičnih darilc …

Računalnik, tablico ali telefon, internet, kuhalno ploščo, dobro voljo in nekaj poguma. 🙂

 

Tudi ostale sestavine imate skoraj zagotovo večino že doma ...

 

Potica

Sestavine:

Za običajno drožpotico, sestavine za testo:

  • 1 kg bele pšenične moke (tip 500 ali pa NATUR Pur sparova univerzalna ekološka moka tip 480),
  • sol in vodo,
  • rjavi ali navadni sladkor,
  • jajca velikost M,
  • mleko,
  • rum,
  • vanilijev sladkor ali vanilijevo pasto ali mleto vanilijo (po želji za nadev)
  • cimet (po želji za nadev),
  • svežo ali posušeno naribano lupinico ekološke limone,
  • maslo.

Veganska različica:

  • 1 kg bele pšenične moke (tip 500 ali pa NATUR Pur sparova univerzalna ekološka moka tip 480),
  • sol in vodo,
  • rjavi ali navadni sladkor,
  • kurkuma,
  • ovseni napitek,
  • rum,
  • vanilijev sladkor ali vanilijevo pasto ali mleto vanilijo (po želji za nadev),
  • cimet (po želji za nadev),
  • svežo ali posušeno naribano lupinico ekološke limone,
  • sončnično olje,
  • kokosova maščoba (za namastitev pekača).

 

Pripomočki:

  • potičnik premera 22 cm ali pa podolgovati višji model ali pa jo boste dali kar na pladenj od pečice,
  • alufolijo,
  • papir za peko,
  • posodo s pokrovom, ki tesni (ali pa kapo za tuširanje, ali pa plastično folijo, da ovijete),
  • kuhalnico ali žlico ali spatulo,
  • čajno žličko,
  • tehtnico,
  • krpo,
  • vrč,
  • pečico (brez nje ne bo šlo 🙂


Za orehov nadev, sestavine:

  • 300-400 g mletih orehov,
  • mleko ali ovseni napitek,
  • rum,
  • sol,
  • navadni ali rjavi sladkor,
  • vanilja/cimet po želji.

Nič hudega. Točno v ta namen bomo ustvarili zaprto Facebook skupino izključno za člane tega tečaja.

 

Tudi tja bom v živo prenašala dogajanje v realnem času, če se morda kdo ne bi mogel pridrožiti na zoomu.

 

In tako vas bodo v skupini počakali tudi posnetki. : )

Pestro bo. : )

 

Dobili boste vso podporo in odgovore na vprašanja, ki se vam bodo v času trajanja tečaja porajala.

 

Po vsakem končanem zoom srečanju boste do naslednjega srečanja lahko pokazali tudi fotke vašega drožustvarjanja.

 

In z veseljem jih bom pokomentirala!

Seveda, kar vprašajte. 🙂

Prosim, pišite na info@drozomanija.si in odgovorila vam bom v roku 12 ur.

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)