Čokoladni kolač z mandlji

Toplo dobrodrožli v Sparovi spletni seriji ABC peke z drožmi z Anito Šumer, spet se bomo malce posladkali, tokrat s slastnim čokoladnim kolačem z mandlji.

Potrebovali bomo:

  • 400 g puhastih in aktivnih droži (te pripravimo zvečer iz 40 g matičnih droži, 160 g vode in pa 200 g bele pšenične moke, pokrijemo in pustimo, da se podvojijo)
  • 100 g masla
  • 100 g temne čokolade
  • 2 jajci
  • 90 g sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 žlička tekoče vanilije
  • pol žličke sode bikarbone
  • 100 g nalistanih mandljev

V maslu stopite čokolado, rahlo ohladite. Posebej stepite jajci s sladkorjem, soljo, tekočo vaniljo. Nato prilijte stopljeno čokolado z maslom. Z metlico lepo premešajte. Potem dodajte še droži ter dobro premešajte. Na koncu vmešajte še sodo ter nalistane mandlje.

Pecite 40-50 min v predhodno ogreti pečici na 180 stopinjah, ne odpirajte. Kolač je pečen, ko vanj zataknete zobotrebec in je ta čist. Nekoliko ohladite in postrezite.

Slasten drožotek!

Še več informacij in receptov najdete v moji 1. knjigi Drožomanija ter v njenem nadaljevanju Slana in sladka drožomanija.

*Vsebina je pripravljena v sodelovanju s podjetjem SPAR Slovenija

Kako ustvariš svoj domači kvas

NL subscription - prve droži(#4)