Komplet 3 knjig
Najhitrejša pot do boljšega kruha in mojstrstva drožopeke.
Komplet je primeren za glutensko ali brezglutensko peko.
Drožomanija
Najboljša knjiga o kruhu na svetu
Leta 2019 je knjiga prejela naziv najboljše knjige o kruhu na svetu po izboru Gourmand International World Cookbook Awards.
Na več kot 300 straneh najdeš:
- dragocene informacije o različnih žitih in nasvete za uporabo različnih vrst mok
- navodila, kako pripraviti in skrbeti za droži, kako gnesti in okrepiti testo ter kako ga oblikovati
- več kot 45 receptov za kruh in krušne dobrote (npr. najlažji rženko, osnovni beli pšeničnik, drožpica, ajdov’c z orehi, koruznik, bagetke, 100-% pirin kruh), pa tudi za sladke drožaste dobrote, kot je na primer potica
- recepte za porabo viška droži
- SOS za droži (najpogostejša vprašanja in odgovori, ki se porajajo ob skrbi za droži in med pripravo testa)
- pregleden slikoviti diagram peke, slovarček izrazov, prostor za beležke in za lastne recepte.
Umetnost krašenja kruha
Naj tudi tvoje krušne dobrote dobijo prekrasen in unikaten videz in pritegnejo pozornost tvojih najbližjih, prijateljev in znancev.
Lepo okrašen kruh in iznajdljivo zavit je tudi prekrasno darilo, na katerem se nikoli ne nabere prah Garantiram!
- Z nakupom knjige dobiš dostop do videovsebin.
V knjigi dobiš:
- 20 postopkov krašenja kruha v besedi in sliki, razvrščenih po težavnosti
- 5 načinov zavijanja kruha, primernih za različne tehnike krašenja
- Nasveti za peko in hlajenje kruha
- 30 motivov za zarezovanje štruce
- Skrb za vzhajalno košarico in kaj uporabiti, če je še nimaš
- 36 motivov za zarezovanje hlebca
- 25 videoposnetkov krašenja in zavijanja kruha
in še marsikaj!
Sladka in slana drožomanija
Večina receptov je iz domačih logov, nekaj pa je tudi tujega navdiha.
Na več kot 300 straneh najdeš:
- Več kot 77 novih in posodobljenih receptov (večkrat preskušenih in pripravljenih z drožmi), plus ogromno namigov in zamisli (kar še dodatno poveča število receptov)
- recepti za slane drožbrote (npr. za slane mafine, oblečene olive, ržene hrustljave kruhke, langoš …),
- tradicionalni recepti za sladke drožbrote (kot so pehtranova potica, kvašeni šarkelj, flancati – krhki in mehki, drožknedli in še in še) ter sodobnejše zamisli (kot so marmeladna zloženka, bučna pita ali rožičeve prepletenke),
- inovativna uporaba starega kruha in drugih drožbrot (med drugim tudi drožmisu, kruhov hren, ohrovtovi polpeti …),
- zamisli za vse obroke (zajtrk, malico, kosilo, popoldanski posladek, večerjo, polnočni prigrizek in seveda glavne zvezde praznične mize),
- podrobno poslikani in opisani postopki izdelave slanih in sladkih drožbrot (skupaj kar 12 slikovnih postopkov),
- inovativne ideje pri uporabi droži (kam vse jih lahko podtakneš )