ZAČETNIŠKI KOMPLET (Knjiga Drožomanija + Rudl + drožič + drožšpohtl + drožkapa) + DARILO
119,78  101,81  DDV vključenSave 17,97  Dodaj v košarico
Akcija!

ZAČETNIŠKI KOMPLET (Knjiga Drožomanija + Rudl + drožič + drožšpohtl + drožkapa) + DARILO

101,81  DDV vključenSave 17,97 

-15%

Vse kar potrebuješ za enostaven in uspešen začetek peke z drožmi v enem kompletu!

Knjiga Drožomanija, ki zajema prav vse informacije, napotke, recepte in trike za peko z drožmi.
Suhe droži Rudl, katere hitro aktiviraš in s peko lahko začneš že kar takoj. Poleg ti priložim tudi brezplačen video posnetek, kako jih aktiviraš.
Pripomočki, ki definitivno olajšajo peko. Narejeni so v Sloveniji iz naravnih materialov.

Varen nakup

Komplet za začetnike

Komplet za začetnike

Komplet, ki ti bo pomagal pri spoznavanju in peki z drožmi. Osnovna knjiga in pripomočki, ki jih potrebuješ za lahek in uspešen začetek!

Knjiga Drožomanija

Knjiga Drožomanija

Moja prva knjiga Drožomanija – nagrajena, 4-krat razprodana, najobsežnejša slovenska knjiga o peki z drožmi, ki jo vrli drožomani in drožomanke neuradno poimenujejo kar prava drožbiblija.

Nepogrešljivi trio pripomočkov

Nepogrešljivi trio pripomočkov

Drožšpohtl, drožič in drožkapa bodo postali nepogrešljivi pripomočki v tvoji kuhinji. Ker so tako priročni in ker olajšajo vsako pripravo.

Suhe droži Rudl

Suhe droži Rudl

Močne in zdrave droži v suhi obliki – Rudl, ki jih na enostaven način lahko obudiš in že kar takoj pričneš z drožopeko.

V začetniškem kompletu prejmeš

knjigo Drožomanija, set pripomočkov (drožič, drožšpohtl, drožkapa) in suhe droži Rudla

+ DARILO video za obuditev Rudla

119,78 €

X

Komplet je primeren za glutensko peko.

Knjiga Drožomanija

Najboljša knjiga o kruhu na svetu

Leta 2019 je knjiga prejela naziv najboljše knjige o kruhu na svetu po izboru Gourmand International World Cookbook Awards. 

Na več kot 300 straneh najdeš:

  • dragocene informacije o različnih žitih in nasvete za uporabo različnih vrst mok
  • navodila, kako pripraviti in skrbeti za droži, kako gnesti in okrepiti testo ter kako ga oblikovati
  • več kot 45 receptov za kruh in krušne dobrote (npr. najlažji rženko, osnovni beli pšeničnik, drožpica, ajdov’c z orehi, koruznik, bagetke, 100-% pirin kruh), pa tudi za sladke drožaste dobrote, kot je na primer potica
  • recepte za porabo viška droži
  • SOS za droži (najpogostejša vprašanja in odgovori, ki se porajajo ob skrbi za droži in med pripravo testa)
  • pregleden slikoviti diagram peke, slovarček izrazov, prostor za beležke in za lastne recepte.

Drožšpohtl

Odličen pripomoček, ki ti bo olajšal:

  • deljenje testa,
  • oblikovanje hlebcev in štruc,
  • prenos oblikovanega testa v vzhajalno košarico

Ker je izdelan iz lesa, je občutek v roki mehak in prijeten, rezilo pa je kljub temu ostro.

Dodana je tudi luknjica, da ga lahko obesimo v kuhinji in ga nikoli ne izgubimo izpred oči (ker je tako lep :))

Drožšpohtl je razvit, oblikovan in izdelan v Sloveniji – iz slovenskega lesa.

#podpiramoslovensko 

Drožič

Izjemno lepo izdelano orodje, ki ne sme manjkati v tvoji kuhinji.

Njegove odlike:

  • nastavljivo rezilo po dolžini,
  • rezilo lahko shranimo v držalo,
  • rezilo lahko zamenjamo brez pripomočkov,
  • odličen za zarezovanje testa,
  • skozi luknjico ga lahko obesimo v kuhinji in ga nikoli ne izgubimo izpred oči,
  • razvito, oblikovano in izdelano v Sloveniji – iz slovenskega lesa.

Drožič boš uporabljal/-a za zarezovanje in okraševanje kruha.

Drožkapa

  • Kapa iz 100-% nebeljenega ekološkega bombažnega blaga, prepojenega s čebeljim voskom, jojobinim oljem in smolo iglavcev (nič več plastike in daljša obstojnost).
  • Razvito in ročno izdelano v Sloveniji.

Preden košarico pokriješ, testo dobro pomokaj po vrhu. Nato čez košarico povezni kapo, tako da je med testom in kapo malce prostora.

Po uporabi kapo samo posušiš in nežno prepogneš ter shraniš do naslednjega droženja. Če pa je umazana, jo le spereš pod hladno vodo, posušiš in ponovno uporabiš.

Suhe droži Rudl

S pomočjo delno suhega Rudla – mojih droži – lahko pričneš drožiti takoj.
Na tak način ti je prihranjenih nekaj dni (in morda živcev, če ti prvič ne uspejo, meni namreč niso), ki jih potrebuješ pri pripravi svojih prvih droži.

Na embalaži so slikovna navodila, kako Rudla aktiviraš doma. Priporočam, da to storiš hitro po prejemu.
Potem si le še korak stran od svojega prvega kruha ali druge drožbrote.

Malce več drožastičnih zanimivosti o Rudlu in drožeh

Rudl je ime mojim drožem in je odgovoren za ves kruh ter slane in sladke drožbrote, ki pridejo izpod mojih rok.
Obiskal je že veliko gospodinjstev po Sloveniji, domuje pa tudi v prvi knjižnici droži na svetu – v mestecu St. Vith v Belgiji.
Droži so povsem preprosta mešanica moke in vode, ki začne vreti in fermentirati. Suhi Rudl je le oblika droži, ki sem jih pripravila po postopku dehidracije oziroma izsušitve.
Suhi Rudl so deloma suhe droži, ki se iz praktične vrečice z malo vode in moke prelevijo v čisto tvoje aktivne droži. Suhe droži hitro postanejo mehurčkaste in puhaste z vonjem po mlečnem kefirju ali jogurtu.