Najobsežnejša slovenska knjiga o peki z drožmi je na voljo v FRANCOŠČINI.
Najboljša knjiga o kruhu za leto 2019 po izboru Gourmand International World Cookbook Awards
Prva in najobsežnejša slovenska knjiga o peki kruha in peciva z drožmi:
- več kot 300 strani
- več kot 45 receptov
- več kot 6000 prodanih knjig v slovenščini,
- najhitreje razprodana knjiga o peki kruha, 1. izdaja v 3 mesecih
- 4 naklade
- slovenska zmagovalka na tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards v 2 kategorijah (”kruh” in ”zbiranje dobrodelnih sredstev”) in uvrstitev v finale
- tudi v nemščini, hrvaščini, nizozemščini, francoščini.
Knjiga vsebuje 45 preprostih vsakdanjih in prazničnih receptov, ki temeljijo na slovenski prehransko-kulturni dediščini. Tako med drugim v njej najdete recepte za rženi kruh, preprost beli kruh, koruzni, ajdov z orehi, sadni kruh, potico, buhteljne, krofe ter mnogo drugih. Za več receptov pa kar pokukajte v kazalo.
Zajema poglavja Od žita do droži, Vaš prvi, SOS za droži, beležke za vaše recepte, urnike peke, slovarček, hiter pregled/diagram peke in še in še. Podrobno opisani in slikovno nazorni postopki (od tehtanja, zamesa, gnetenja, oblikovanja, zarezovanja in peke) vas popeljejo v zdrav svet peke z drožmi na preprosti način. Knjigo krasijo tudi čudovite fotografije Primoža Lavreta in ilustracije, narejene po predlogah avtorice.
Naj vas torej zagrabi drožomanija, a pazite, poti nazaj ni, še bolj boste pekli in pekli.