Najobsežnejša slovenska knjiga o peki z drožmi je na voljo v NIZOZEMŠČINI.

Najboljša knjiga o kruhu za leto 2019 po izboru Gourmand International World Cookbook Awards

Prva in najobsežnejša slovenska knjiga o peki kruha in peciva z drožmi:

  • več kot 300 strani
  • več kot 45 receptov
  • več kot 6000 prodanih knjig v slovenščini,
  • najhitreje razprodana knjiga o peki kruha, 1. izdaja v 3 mesecih
  • 4 naklade
  • slovenska zmagovalka na tekmovanju Gourmand World Cookbook Awards v 2 kategorijah (”kruh” in ”zbiranje dobrodelnih sredstev”) in uvrstitev v finale
  • tudi v nemščini, hrvaščini, nizozemščini, francoščini.

Knjiga vsebuje 45 preprostih vsakdanjih in prazničnih receptov, ki temeljijo na slovenski prehransko-kulturni dediščini. Tako med drugim v njej najdete recepte za rženi kruh, preprost beli kruh, koruzni, ajdov z orehi, sadni kruh, potico, buhteljne, krofe ter mnogo drugih. Za več receptov pa kar pokukajte v kazalo.

Zajema poglavja Od žita do droži, Vaš prvi, SOS za droži, beležke za vaše recepte, urnike peke, slovarček, hiter pregled/diagram peke in še in še. Podrobno opisani in slikovno nazorni postopki (od tehtanja, zamesa, gnetenja, oblikovanja, zarezovanja in peke) vas popeljejo v zdrav svet peke z drožmi na preprosti način. Knjigo krasijo tudi čudovite fotografije Primoža Lavreta in ilustracije, narejene po predlogah avtorice.

Naj vas torej zagrabi drožomanija, a pazite, poti nazaj ni, še bolj boste pekli in pekli.

Dodatne informacije

Teža1,2 kg